Κανένας υπεράνω ονόματος Κύπρου, θα διερευνηθούν αποκαλύψεις ICΙJ, λέει ο ΠτΔ

Κανένας δεν είναι υπεράνω της φήμης και του ονόματος της Κύπρου, τόνισε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι όλες οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) θα διερευνηθούν και μάλιστα με χρονικό ορόσημο.

Σε δηλώσεις του στο Παλιομέτοχο, στο περιθώριο εκδήλωσης για τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ολύμπιου Σχολείου, κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις της έρευνας της ICIJ και ερωτηθείς τι πρόκειται να πράξει η Κυβέρνηση σε σχέση με αυτές, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως «κανείς μα κανείς δεν είναι υπεράνω της φήμης της χώρας μας», υπενθυμίζοντας πως πέραν των όσων έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια – γιατί λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις –  λίγο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου και με αφορμή τις κυρώσεις από Βρετανούς και Αμερικανούς, η Κυβέρνηση προχώρησε και σε περαιτέρω ενίσχυση του όλου θεσμικού πλαισίου.

Διαβεβαίωσε ότι όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας θα διερευνηθούν και μάλιστα με χρονικό ορίζοντα, επαναλαμβάνοντας πως «κανείς μα κανείς δεν είναι υπεράνω της φήμης της χώρας μας».

Σε διευκρινιστική ερώτηση σε σχέση με τον χρονικό ορίζοντα διερεύνησης ο Προέδρος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε πως «θα πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το θέμα», και σημείωσε ότι «η φήμη της χώρας μας, η αξιοπιστία της χώρας μας είναι καθοριστικής σημασίας μέσα στην προσπάθεια του συνόλου του κυπριακού λαού, έτσι ώστε να έχουμε μια ισχυρή και ανθεκτική οικονομία που θα μας επιτρέπει να έχουμε μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική, και μια ισχυρή οικονομία που θα μας επιτρέπει να επενδύουμε στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και άλλους τομείς».

«Άρα, φυσικά είναι ένα θέμα που είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας», συμπλήρωσε.

Επανέλαβε, ακόμη, για πολλοστή φορά, όπως ο ίδιος είπε, ότι κανείς δεν μπορεί να είναι και δεν είναι πάνω από το όνομα και τη φήμη της χώρας μας και ότι όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα διερευνηθούν.

Δεν φαίνεται να προχωρά το θέμα κατάργησης της ομοφωνίας στην ΕΕ

————-

Σε ερώτηση κατά πόσο έχει συζητήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς το θέμα της κατάργησης της ομοφωνίας στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ερωτηθείς σε σχέση με την αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε δικλείδες ασφαλείας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει επίσημα τουλάχιστον σε επίπεδο ΕΕ τεθεί ένα τέτοιο θέμα» και πως «υπάρχουν άτυπές διαβουλεύσεις και είναι ένα θέμα που απασχολεί την ΕΕ», τόνισε πως αυτό που ο ίδιος έχει αναφέρει είναι ότι «πρώτα και πάνω από όλα πρέπει να καθορίσουμε τι είναι ευρωπαϊκό συμφέρον, ποιο είναι το συμφέρον της ΕΕ για να αγγίξουμε όλα τα άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της κατάργησης του βέτο».

«Εκείνο που μπορώ να σας πω από τις μέχρι στιγμής άτυπες διαβουλεύσεις, γιατί πρόκειται για άτυπες, είναι ένα θέμα που δεν θεωρώ ότι θα προχωρήσει», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Προηγούμενο άρθροΒιαστικές οι αποχωρήσεις εφόσον η πολιτική συζήτηση θα γίνει στο Συνέδριο – Τα μεγάλα επίδικα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένουν ανοιχτά
Επόμενο άρθροΑποκαλύψεις για φαινόμενα διαφθοράς στην Κύπρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ