Παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο του ΤΕΠΑΚ για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυση τού Πανεπιστημίου

Το νέο λογότυπο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) που θα πλαισιώσει τις επερχόμενες εκδηλώσεις που προγραμματίζει το Πανεπιστήμιο για να γιορτάσει την επέτειο της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυσή του, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης.

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο, στο πλαίσιο της τρέχουσας εβδομάδας εργασίας των εκπροσώπων της Συμμαχίας για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+).

Το λογότυπο, το οποίο παρουσίασε η γραφίστρια της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του ΤΕΠΑΚ, κα Ελευθερία Ιάσωνος, διατηρεί ως κύριο σχεδιαστικό στοιχείο τη ψηφίδα που απορρέει από το κύριο λογότυπο του Πανεπιστημίου, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το αρχαίο ψηφιδωτό που απεικονίζει την Κτίση και βρίσκεται στο αρχαιολογικό χώρο Κουρίου. Είναι βασισμένο στην αρχαία ψηφίδα (σύγχρονο pixel) και ακολουθεί μια λιτή, γεωμετρική σχεδιαστική γραμμή.

Μέσω των τοποθετήσεων, και των χρωμάτων της ψηφίδας, σχηματίζεται ο αριθμός 20 ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται κίνηση, συνδηλώνοντας τη μετάβαση του Πανεπιστημίου στην ψηφιακή εποχή, τη διαφορετικότητα, την επέκταση, την αλλαγή, τη συμπεριληπτικότητα, τη διαχρονικότητα και την εξωστρεφή στρατηγική που υιοθετεί για να είναι ένα εκσυγχρονισμένο Πανεπιστήμιο.

Οι ελλιπείς ψηφίδες εκπροσωπούν τη διαρκή δυνατότητα δόμησης της εξέλιξης, και τον εμπλουτισμό του οργανισμού με νέες αξίες και χαρακτηριστικά. «Για εμάς η ολοκλήρωση των 20 χρόνων από την ίδρυση μας είναι η αρχή μιας διαρκούς δημιουργίας», ανέφερε η κα. Ιάσωνος κατά την παρουσίαση της.

«Η ψηφίδα (Pixel) πέρα από τη σύνδεση με τη ψηφιακή εποχή εκπροσωπεί το κάθε άνθρωπο-μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, που δομεί αυτόν τον (ζωντανό) οργανισμό που ονομάζεται Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Προσθέτουμε το Όραμα μας στη νέα ψηφιακή εποχή, προχωράμε, και δομούμε τη διαρκή αλλαγή μας μέσα στον χρόνο και στο μέλλον.», κατέληξε.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Προηγούμενο άρθροΔΕΘ-Κυβερνείο: Συνάντηση Στρ.Σιμόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου
Επόμενο άρθροΒιαστικές οι αποχωρήσεις εφόσον η πολιτική συζήτηση θα γίνει στο Συνέδριο – Τα μεγάλα επίδικα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένουν ανοιχτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ