Μήνυμα Προέδρου της Δ.Ε. του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για την 50η Επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

«Ημέρα μνήμης, τιμής και διαρκούς υπόμνησης πως τα αγαθά της Δημοκρατίας και τα θεμελιώδη δικαιώματα που απολαμβάνουμε σήμερα δεν ήταν πάντα, και δεν πρέπει να θεωρούνται, δεδομένα συνιστά η Επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου», αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης για την 50η Επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Πενήντα  χρόνια μετά, με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, τιμούμε τον αγώνα των νέων για Δημοκρατία, Ελευθερία, Αξιοπρέπεια. Τον αγώνα τους για ένα καλύτερο αύριο. Πέρα και πάνω από πολιτικές αντιπαραθέσεις, το Πολυτεχνείο συνιστά διαχρονικό σύμβολο αγώνα, δημοκρατίας και ενότητας το οποίο εμπνέει κάθε δημοκρατικό πολίτη», σημειώνει ο κ. Καλαβρουζιώτης  και προσθέτει: «Διαφυλάσσοντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη το μήνυμα του Πολυτεχνείου, είναι χρέος και ευθύνη όλων μας να προχωρήσουμε με ενότητα και γνώμονα το μέλλον των παιδιών μας, εστιάζοντας στις σύγχρονες αγωνίες των νέων ανθρώπων για ίσες ευκαιρίες στη ζωή, πρόοδο και προσωπική εξέλιξη, με εφόδιο -τώρα όπως και τότε- τις γνώσεις και την καλλιέργεια που η Παιδεία τους προσφέρει».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Προηγούμενο άρθροΠρακτική άσκηση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη από τον τελειόφοιτο της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος
Επόμενο άρθροΘεατρική Παράσταση Αχαρνής/Πρατηριούχοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ