Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν: «Δεν περιλαμβανόταν καν στην δικογραφία για το σκάνδαλο το όνομα της Εύας Καϊλή»

Ένα χρόνο σχεδόν μετά τη σύλληψη της οι Βέλγοι δικηγόροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στηρίζουν πως η δικογραφία δεν περιλαμβάνει καν το όνομα της

«Στη δικογραφία δεν υπάρχει αναφορά για χρηματισμό της Εύας Καϊλή, από το Κατάρ και το Μαρόκο» αποκαλύπτουν οι δικηγόροι της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ένα χρόνο σχεδόν μετά τη σύλληψη της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, οι Βέλγοι δικηγόροι της, ζητούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει ότι παραβιάστηκε η ασυλία της.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει το καθήκον να ενεργήσει τώρα. Δεν χρειάζεται να αναβάλλει άλλο. Πρέπει να δράσουν τώρα. Εάν δεν ενεργήσουν, τότε θα υπάρξουν συνέπειες γιατί θεωρούμε ότι είναι λάθος. Είναι προσωπικό λάθος των προσώπων που είναι επικεφαλής του Κοινοβουλίου επειδή δεν όρισαν απλώς μια ακρόαση. Είναι προσωπικό λάθος. Είναι παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ», σημείωσε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή Κριστόφ Μαρσάν.

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν πως η πρώην αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου υποβλήθηκε σε παράνομη έρευνα από τη βελγική αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες, παρότι είχε τη βουλευτική ασυλία ως ευρωβουλευτής. Ωστόσο, καθώς η απόφαση για το θέμα παραμένει εκκρεμής, οι δικηγόροι προειδοποιούν πλέον ότι θα αναλάβουν νομικές ενέργειες κατά του Ευρωκοινοβουλίου.

Πηγή: Euronews

Προηγούμενο άρθροΨηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη
Επόμενο άρθροΚομφορμιστής: ο άνθρωπος που δεν ήθελε να αλλάξει τον κόσμο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ