Θεατρική Παράσταση Αχαρνής/Πρατηριούχοι

Για όσα μπορούν να συμβούν στο νησί της Αφροδίτης

Μια παράσταση με αφορμή τα 50 χρόνια κατοχής στην Κύπρο

Η ομάδα OST ENSEMBLE παρουσιάζει τους ΑΧΑΡΝΗΣ / ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΥΣ, σε σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη.

Για κάθε μέλος Συλλόγου Κυπρίων στην Ελλάδα, διατίθενται εισιτήρια στην τιμή της τάξης των 8€.

 

Για ομαδικές κρατήσεις εισιτήριων, άνω των 10 ατόμων, που αποτελούν μέλη Συλλόγων Κυπρίων στην Ελλάδα, η τιμή του εισιτηρίου είναι της τάξης των 6€.

 

Για μαθητές με καταγωγή από την Κύπρο, το εισιτήριο της παράστασης είναι της τάξης των 5€.

 

Η κράτηση εισιτηρίων στο παραπάνω πλαίσιο είναι δυνατή, απλά, κατόπιν επικοινωνίας με την ομάδα OST ENSEMBLE μέσω email (ost.ensemble@yahoo.com) ή τηλεφωνικής επικοινωνίας με το ταμείο του ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ θεάτρου, στο τηλ. 210 5232097.  

Λίγα για την πλοκή: Ενόψει της επετείου από τα 50 χρόνια κατοχής στην Κύπρο, δυο γυναίκες, μία Ελληνοκύπρια και μία Τουρκοκύπρια, πρατηριούχοι στο επάγγελμα, εκατέρωθεν της Πράσινης Γραμμής, παίρνουν μια μεγάλη απόφαση: Σταματούν να πωλούν βενζίνη και αρχίζουν να διαθέτουν δωρεάν το «καύσιμο» του μέλλοντος, το «ρεύμα», με στόχο την επανένωση του νησιού τους. Τι θα συμβεί, άραγε, μετά από αυτή τους την ριζοσπαστική πρωτοβουλία;

Με όχημα τους «Αχαρνής» Η παράσταση αποτελεί πρωτότυπο έργο, εμπνευσμένο από τον πυρήνα της αριστοφανικής κωμωδίας «Αχαρνής» και των αναλογιών που προκύπτουν με το σήμερα: Όπως ο αριστοφάνειος αγρότης-πρόσφυγας Δικαιόπολις αναγκάζεται να συνάψει ιδιωτική ειρήνη με τους Λακεδαιμονίους, προκειμένου να απαλλαγεί από τα κακά του Πελοποννησιακού πολέμου, έτσι και τα πρόσωπα του έργου σπάνε το «αδιέξοδο» της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος.

Όμως με μία σημαντική διαφορά: Επιθυμούν και φέρνουν την ειρήνη για το σύνολο της κοινωνίας του νησιού τους, όχι για τον εαυτό τους, πετυχαίνοντας τη λύση στη βάση της ενεργειακής ανεξαρτησίας τους. Παράγουν και διανέμουν δωρεάν «ρεύμα» στην ελεύθερη και την κατεχόμενη κοινωνία της Κύπρου, τόσο με την έννοια του καθαρού ηλεκτρικού ρεύματος (ηλεκτρικό ρεύμα κατόπιν παραγωγής με τη χρήση υδρογόνου), όσο και με την έννοια της κίνησης προς μια κατεύθυνση από κοινού, του κινήματος, της λύσης του αδιεξόδου του Κυπριακού.

Γι’ αυτό και στην παράσταση, για λόγους συμβολικούς, ο ρόλος του Δικαιόπολη είναι διπλός και ερμηνεύεται από δύο νέες γυναίκες ηθοποιούς, μία Ελληνοκύπρια (Αλίκη Αχνιώτου) και μία Τουρκοκύπρια (Gamze Sanli). Οι δυο γυναίκες παράγοντας «ρεύμα» γεννούν ταυτόχρονα ύλη και πνεύμα.

Μια νέα ζωή….


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα Προέδρου της Δ.Ε. του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για την 50η Επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθροΤεχνητή Νοημοσύνη και Ενημέρωση – Κύκλος Διαλέξεων και Σεμιναρίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ