Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη «παρόν»

Από τις Βρυξέλλες, η εκπομπή State of the Union περιεργάζεται όλα τα σημαντικά γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε

Κατά τις αρχές του τρέχοντος έτους, οι ηγέτες της ΕΕ έδωσαν υπόσχεση η παράσχουν ένα εκατομμύριο φυσίγγια στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας. Αυτό θα είχε συμβεί έως την άνοιξη του επόμενου έτους. Γεγονός πουν θα ισοδυναμούσε με μια σοβαρή αύξηση της παραγωγής. Όμως το μπλοκ δυσκολεύεται να βρει τα πυρομαχικά.

Στη συνάντηση του υπουργού της Γερμανίας στις Βρυξέλλες εκείνος ήταν ιδιαίτερα ειλικρινής. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «υπόσχεση για ένα εκατομμύριο φυσίγγια ήταν ένα όνειρο από την αρχή».

Επιπλέον η Σύνοδος Κορυφής αυτής της εβδομάδας που συνέβη στη Λισαβόνα, σχετικά με το ιντερνετ ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά γεγονότα στον κόσμο. Έπειτα από ένα  tweet που οδήγησε στην παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της γιατί μέσω αυτού υπέδειξε ότι το Ισραήλ διέπραξε εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

Το γεγονός αυτό ήταν η αιτία για το μποϊκοτάζ του Web Summit από μεγάλα ονόματα ιστοσελίδων όπως η Google, η Meta, η Siemens και η Intel. Συνολικά η υπόθεση απέσπασε για σύντομο διάστημα την προσοχή του συνεδρίου από το θέμα: Τεχνητή Νοημοσύνη. Αυτό αποτελεί μια πρόκληση για τις κοινωνίες μας που δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Μια εκπομπή από τον Στεφαν Γκομπε με τίτλο «το μέλλον βρίσκεται ήδη εδώ! Ένα ρομπότ που παρουσιάστηκε στην Πορτογαλία, το επιβεβαιώνει».

Πηγή: EURONEWS

Προηγούμενο άρθροΔιεξαγωγή τελετής αναγόρευσης Καπετάν Παναγιώτη Τσάκου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Επόμενο άρθροΕρντογάν – Σολτς στο Βερολίνο: Για τη Γάζα συμφωνούμε ότι… διαφωνούμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ