Τελετή Αναγόρευσης του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Βέλγος Κτηνίατρος-Αναισθησιολόγος, Καθηγητής Yves P.S. Moens. Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής.

Πρόγραμμα Τελετής Αναγόρευσης

Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Δημήτριο Κωβαίο

Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητή Θεόδωρο Δαρδαβέση

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητή Πασχάλη Φορτομάρη

Έπαινος του τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ Ιωάννη Σάββα

Τελετή Αναγόρευσης

Αντιφώνηση και ομιλία από́ τον τιμώμενο, με θέμα: «Veterinary anaesthetic management and modern monitoring techniques – Focus on the Horse»

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα τιμωμένου

Ο Καθηγητής Yves P.S. Moens είναι διακεκριμένος Βέλγος κτηνίατρος-αναισθησιολόγος με παγκόσμια αναγνώριση και είναι μέλος πολλών επιστημονικών συλλόγων. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και διπλώματος υφηγεσίας από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης. Έχει διατελέσει Καθηγητής στα Πανεπιστήμια της Γάνδης, της Ουτρέχτης, του Ζαΐρ και της Βιέννης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας και Αναλγησίας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επείγουσας και Εντατικής Κτηνιατρικής.

Η διδακτική του δραστηριότητα είναι μεγάλη, με πληθώρα διαλέξεων ως προσκεκλημένος ομιλητής, εκπαιδευτής, επιστημονικός σύμβουλος, εξεταστής και μέλος επιστημονικών επιτροπών. Η συγγραφική δραστηριότητά του είναι σημαντικότατη, με συγγραφή βιβλίων, κεφαλαίων σε μεγάλες επιστημονικές εκδόσεις και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

Ο Yves P.S. Moens με τη σπουδαία επιστημονική έρευνά του άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο αναισθησιολόγος διαχειρίζεται τις αναδυόμενες επιπλοκές, με πρακτικό αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας του ίππου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Προηγούμενο άρθροΕπιταχύνονται, σύμφωνα με τη Χαμάς οι συνομιλίες για κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση ομήρων
Επόμενο άρθρο«Βία και εξουσία: ίχνη στο σώμα της λογοτεχνίας» Εκδήλωση του Τομέα Νεοελληνικών και Συγκριτολογικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ