Μ. Βορίδης: Ο μόνος σταθερός πολιτικός πυλώνας είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης

Ακρίβεια και εισοδήματα, υγεία, μαζί, όμως, και οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τέθηκαν στη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

«Έχουμε μια αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και του δείκτη τιμών σε σχέση με πέρυσι και σε ορισμένα προϊόντα έχουμε και αποπληθωρισμό, δηλαδή μειώσεις των τιμών πια», ήταν ένα από τα εισαγωγικά σχόλια του υπουργού, με την ταυτόχρονη ανάδειξη της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής, τις πολιτικές, δηλαδή, αύξησης του εισοδήματος. Όπως είπε, «η αύξηση του εισοδήματος είναι η προεκλογική δέσμευσή μας» και, εν τέλει, «θα κριθούμε στο αν το κάνουμε αυτό», επεσήμανε παραπέμποντας στις τέσσερις αυξήσεις του κατώτατου μισθού. Ενώ θύμισε και την κυβερνητική δέσμευση, ότι ο μέσος μισθός θα πάει στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

Από εκεί και πέρα, «η ακρίβεια δεν είναι κάτι που την διαμορφώνω εγώ» (σ.σ. η κυβέρνηση δηλαδή), σχολίασε και παρέθεσε τα κυβερνητικά μέτρα, όπως το πλαφόν, το καλάθι κ.ο.κ. Αναφέρθηκε, επίσης, και στη μείωση της ανεργίας, τονίζοντας: «την πήραμε από το 18% και την έχουμε πάει στο 9,5%».

Αλλάζοντας θέμα, στα της υγείας, υποστήριξε ότι τα κενά είναι πολύ συγκεκριμένα και «απολύτως σημειακά» τα προβλήματα. Υπάρχουν, αναγνώρισε, προβλήματα σε συγκεκριμένες περιοχές για συγκεκριμένες, ελάχιστες, ειδικότητες, για μικρό χρονικό διάστημα -«γενικώς δεν είναι η κατάσταση αυτή στο σύστημα υγείας», παρατήρησε, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι σε ένα σύστημα στο οποίο εμπλέκονται χιλιάδες εργαζόμενοι και χιλιάδες πολίτες (ασθενείς) «μπορεί να υπάρξει και κάποιο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζεται και λύνεται». Διερωτήθηκε δε, ότι όταν κάποιος αξιοποιεί σημειακά προβλήματα για να βγάλει το συμπέρασμα ότι «το σύστημα υγείας είναι για πέταμα, υπέρ ποίου δουλεύει;». Στην ερώτηση δε, αν δουλεύει υπέρ του ιδιωτικού τομέα, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Προφανώς». Με άλλα λόγια, κατέληξε, άλλο η λελογισμένη κριτική και άλλο το να λες ότι είναι «άχρηστο το σύστημα».

Η συνέντευξη έκλεισε με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Οι δημοσιογράφοι λένε πράγματα που συμβαίνουν, ανέφερε εισαγωγικώς, αλλά, προσέθεσε, «η άποψή μου είναι ότι η ρευστοποίηση της αντιπολίτευσης, πλέον, με αυτόν τον τρόπο, την έχει καταστήσει μη σημαντική πολιτικά, πολιτικά αδιάφορη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σήμερα πολίτες που, βλέποντας την κατάσταση στην αντιπολίτευση, στρέφονται προς αυτήν γιατί περιμένουν κάτι από εκεί».

Ταυτοχρόνως αντέκρουσε την κριτική ότι η κυβέρνηση διακατέχεται από αλαζονεία, εξαιτίας της απουσίας αντιπολίτευσης. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό: «Επειδή δεν έχουμε αντιπολίτευση και επειδή ο κόσμος δεν προσδοκά τίποτε από αυτή, όλες οι προσδοκίες του είναι στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να είναι δέκα φορές αυστηρότερος από ό,τι θα ήταν κανονικά. Αυτό όχι απλώς δεν μας αφήνει να είμαστε αλαζονικοί, αλλά ορισμένες φορές μας κάνει να κάνουμε ένα βήμα πίσω από την ανάγκη υπερασπίσεως της δουλειάς που πραγματικά κάνουμε, γιατί βλέπουμε τη δημόσια απαίτηση».

Επόμενη παρατήρηση του Μ. Βορίδη ήταν ότι η ρευστοποίηση κυρίως της Αριστεράς «δικαίως της συμβαίνει και καλά της συμβαίνει και ορθώς της συμβαίνει». Εξήγησε δε, στην επόμενη φράση του ότι «ένα κόμμα που πολιτεύτηκε με ψέματα, με λαϊκισμό, όταν κλήθηκε να κυβερνήσει με απόλυτη αποτυχία, είναι αυτό που οδήγησε στην εκλογική κατάρρευση και τώρα, εν συνεχεία, στην κατάληψη της ηγεσίας από τον κ. Κασσελάκη και εν συνεχεία στη ρευστοποίηση που ζει σήμερα η αντιπολίτευση».

Ενώ, απαντώντας σε εκείνους που ζητούν την επιστροφή του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε: «Ο Αλέξης (Τσίπρας) έχει κριθεί». Συμπερασματικώς, «η Αριστερά είναι αυτό. Κάποιοι νόμιζαν ότι ήταν κάτι άλλο, αλλά αυτό είναι». Εξάλλου, συνέχισε, «ο λαός μας έχει εμπειρία» (από αριστερή κυβέρνηση).

Άποψη του υπουργού Επικρατείας είναι ότι «το γεγονός ότι ο Κασσελάκης εκλέγεται πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το αποτέλεσμα μιας κρίσης, δεν είναι το αίτιο της κρίσης». Και, όλο αυτό το οποίο παρακολουθούμε τελευταία είναι «πολιτική παραγωγή Κασσελάκη, έρχεται γιατί νικάει σε εσωκομματικές διαδικασίες. Και νικάει γιατί προφανώς έχει ρευστοποιηθεί και έχει χάσει όλο το υπόλοιπο. Γιατί το έχει χάσει; Διότι χρεώνεται την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή είναι αποτυχημένη γιατί, όταν λαϊκίζεις, λες ψέματα, υπόσχεσαι πράγματα που ξέρεις ότι δεν μπορούν να γίνουν και εν συνεχεία έρχεσαι και κάνεις τα ακριβώς ανάποδα, προφανώς έχεις τα επιτίμια του λαού, εξαιτίας της συμπεριφοράς αυτής».

Και, η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με την εξής διαπίστωση: «Αυτή είναι η διαφορά της κυβέρνησης. Όλος ο λαός πια έχει ένα σταθερό πολιτικό πυλώνα: την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο σταθερός πολιτικός πυλώνας για την επίλυση των ζητημάτων είναι αυτός», υπογράμμισε κλείνοντας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ