Π. Μαρινάκης: Με πρωτοβουλία της Ελλάδας επετεύχθη κοινή δήλωση 80 κρατών-μελών του ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων στις ένοπλες συγκρούσεις

«Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης μέσω Αττικής ξεκίνησε επιτυχώς τη λειτουργία της το Σάββατο 24 Μαΐου. Πρόκειται για τη δεύτερη διασύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα καθώς η πρώτη μέσω Πελοποννήσου είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της το καλοκαίρι του 2021», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η διπλή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα καθιστά πλέον το νησί απολύτως ενεργειακά ασφαλές και αναβαθμίζει άμεσα το τουριστικό προϊόν του», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι σε συνδυασμό με τη διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου η εξοικονόμηση αναμένεται να φθάσει τα 550 εκατ. ευρώ ετησίως.

«Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η ψηφιακή πλατφόρμα του ΕΣΥ για τον εθνικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας. Μέσω αυτής ο πολίτης έχει πλέον έλεγχο και συνέχεια στη φροντίδα που λαμβάνει ενώ παράλληλα το κράτος αποκτά μία καθαρή λειτουργική εικόνα της υγειονομικής πραγματικότητας. Στην πράξη αυτό το πολύτιμο ψηφιακό εργαλείο συγκεντρώνει, οργανώνει και υποστηρίζει τη διαχείριση όλων των κρίσιμων δεδομένων υγείας για κάθε πολίτη», υπογράμμισε.

Είπε ακόμη ότι «ο εθνικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας αντικαθιστά πλήρως την προηγούμενη εφαρμογή του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας. Επιτρέπει στους ασθενείς πλήρη πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό τους και σε όλα τα δεδομένα από οπουδήποτε και κάθε στιγμή, καθώς και άμεση επικοινωνία με τους γιατρούς. Αντίστοιχα, οι γιατροί έχουν άμεση πρόσβαση σε όλο το ιατρικό ιστορικό των ασθενών τους, εξοικονομώντας χρόνο και μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες με άλλους γιατρούς για συντονισμένη και αποτελεσματική φροντίδα, ενώ, πρόσβαση στα δεδομένα των ασθενών θα δίνεται και σε όλους τους παρόχους υγείας, σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Περνώντας στο επόμενο θέμα ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «με πρωτοβουλία της Ελλάδας και συντονισμένες διπλωματικές προσπάθειες, επετεύχθη κοινή δήλωση 80 κρατών-μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προστασία των αμάχων στις ένοπλες συγκρούσεις. Η Ελλάδα άνοιξε τη συγκεκριμένη συζήτηση, δια του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη για άμεση, πλήρη και ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας σε μεγάλη κλίμακα σε όλα τα μέρη της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, φαρμάκων και βασικών αγαθών, σε συνδυασμό με μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση όλων των ομήρων. Για τον λόγο αυτό, η Ελλάδα, υπό την ιδιότητά της ως Προεδρεύουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα αξιοποιήσει τη μηνιαία συνεδρίαση για τη Μέση Ανατολή στις 28 Μαΐου το αργότερο, για να επικεντρωθεί στην επείγουσα ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

«”Πάνω από όλα να υπάρξει μια ενεργή συμμαχία για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε, ότι τα παιδιά, οι γυναίκες, όσοι υφίστανται τα άσχημα δεινά, τα οποία φέρουν οι ένοπλες συγκρούσεις, να προστατευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών».

Είπε ακολούθως ότι τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, έως τις 6 Ιουνίου σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τίτλο: «Πλαίσιο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας: Διατάξεις για την πολιτική προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα». Αναφέρθηκε στο σημείο αυτό σε μερικές από τις βασικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στα εξής: α. Δίνεται η δυνατότητα στους Περιφερειάρχες να εισηγούνται την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για περιοχές εντός των διοικητικών τους ορίων, β. Αναμένεται η παραλαβή νέων πτητικών μέσων στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ». Για την επάνδρωση και λειτουργία αυτών των μέσων, επιταχύνεται και απλουστεύεται η διαδικασία πρόσληψης πυροσβεστικού προσωπικού ειδικών καθηκόντων, όπως πιλότων, τεχνικών και μηχανικών, γ. Καταργείται το σύστημα γραπτών εξετάσεων για την πρόσληψη πυροσβεστών ειδικών καθηκόντων και καθιερώνεται σύστημα μοριοδότησης, με αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια, τόσο για την εισαγωγή ιδιωτών στο Πυροσβεστικό Σώμα, όσο και για τη μετάταξη προσωπικού που ήδη υπηρετεί, δ. Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Με τις νέες ρυθμίσεις, εισάγεται αντικειμενικό σύστημα επιλογής ιατρών με βάση καθορισμένα κριτήρια μοριοδότησης, ε. Προβλέπεται η δημιουργία νέας κατηγορίας πυροσβεστικού προσωπικού με την ονομασία «Πυροσβέστες Γενικών Καθηκόντων Επί Θητεία», οι οποίοι προσλαμβάνονται για επταετή θητεία με σχέση δημοσίου δικαίου και με αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς γραπτές εξετάσεις.

Πρόσθεσε ότι «η υπηρεσία διευκολύνει και επιταχύνει μια σειρά από διαδικασίες, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία, αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας και οι πολίτες δεν χρειάζεται να μπουν στη διαδικασία να συγκεντρώσουν και να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα. Σε επόμενο στάδιο, η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλες συναλλαγές των πολιτών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, μεταξύ των οποίων η μίσθωση αυτοκινήτων».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στις εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2025-2026, με απόφαση της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη. Με αυτό τον τρόπο οι αναπληρωτές συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού θα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στις εκπαιδευτικές μονάδες των χωρών ευθύνης τους για την απρόσκοπτη λειτουργία τους».

Κλείνοντας πρόσθεσε ότι την Τετάρτη 28 Μαΐου θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η εξωτερική πολιτική για να είναι επιτυχής πρέπει να έχει αποτέλεσμα

«Ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί τα πράγματα πάρα πολύ απλά και εύκολα σε αντίθεση με το τι συμβαίνει τα τελευταία 30 χρόνια. Η όλη διαχείριση στο ζήτημα αυτό, από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και θεωρώ και επιτυχής. Αυτή είναι η διαφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τους ψευτοπατριώτες που αντιλαμβάνονται την εξωτερική πολιτική ως ένα πεδίο έκφρασης μεγάλων υποσχέσεων. Η δυνατότητα σύναψης συμφωνιών με τρίτες χώρες περνά από μια σειρά από όρους και κανόνες. Μεταξύ αυτών είναι και η ομοφωνία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκει την ευκαιρία να πει κάτι το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα ζητούμενα της εξωτερικής πολιτικής για πολλές δεκαετίες: την άρση του casus belli. Αυτό το οποίο λέει ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν είναι λογικό. Η εξωτερική πολιτική για να είναι επιτυχής πρέπει να έχει αποτέλεσμα» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, κατά την οποία, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Άμυνα και ότι ήταν λάθος ο πρωθυπουργός να θέτει ως όρο την άρση του casus belli.

 

«Η δυνατότητα σύναψης συμφωνιών με τρίτες χώρες περνάει από μια σειρά από όρους και κανόνες όπου μεταξύ αυτών, δεν είναι ο μοναδικός, υπάρχουν και άλλοι κανόνες επιλεξιμότητας τρίτων χωρών, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η ανάγκη συνεκτίμησης των συμφερόντων ασφαλείας και άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών, μεταξύ αυτών είναι και η ομοφωνία που προκύπτει από συγκεκριμένα άρθρα, όπως τα περιέγραψε και στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός. Εδώ λοιπόν βρίσκει μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία ο Έλληνας πρωθυπουργός, να πει κάτι το οποίο νομίζω ήταν από τα μεγαλύτερα ζητούμενα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για πολλές δεκαετίες. Την άρση του casuς belli. Αυτό το οποίο λέει ο κ. Ανδρουλάκης, προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν είναι λογικό, όπως αντιλαμβάνεστε ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αφελής, ούτε οι όροι αυτοί μπαίνουν για να βγαίνουν μετά. Δεν είναι συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ούτε διαδικασία διαπραγμάτευσης παλαιών εποχών, “πράσινων” εποχών η εξωτερική πολιτική. Την αντιλαμβάνεται πολύ απλοϊκά το ΠΑΣΟΚ με όρους παλαιού ΠΑΣΟΚ. Ευτυχώς ο Έλληνας πρωθυπουργός την αντιλαμβάνεται πολύ σοβαρά και σε αντίθεση με αυτές τις προβλέψεις και τις απλουστεύσεις καταφέρνει και βάζει στη δημόσια σφαίρα, στη δημόσια συζήτηση αιτήματα τα οποία νομίζω θα έπρεπε να έχουν μπει πολλά χρόνια πριν. Άρα στη μεγάλη εικόνα, η εξωτερική πολιτική για να είναι επιτυχής πρέπει να έχει αποτέλεσμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει το εθνικό συμφέρον μπροστά και κοιτάει να υπάρχει αποτέλεσμα. Εάν λοιπόν φτάσουμε στην κουβέντα με την Τουρκία, ως Ευρώπη θα μπουν όλες αυτές οι υπόλοιπες προϋποθέσεις, επιπλέον θα μπει και αυτή η προϋπόθεση η οποία προφανώς δεν είναι κάτι το οποίο για να γίνει θα μπορεί στη συνέχεια να αρθεί για να μας πιάσουν κορόιδα όπως θεωρεί ο κ. Ανδρουλάκης. Νομίζω ότι είναι σαφές το καταλαβαίνει ο κόσμος και ελπίζω να το καταλάβει και η αντιπολίτευση και να σταματήσει να κινδυνολογεί χωρίς να έχει κανένα σοβαρό επιχείρημα» πρόσθεσε.

 

Σε ερώτηση για τη Γάζα και την κοινή δήλωση της αντιπολίτευσης ο κ. Μαρινάκης είπε: «Το ψήφισμα το οποίο έχει αξία, παράγει παγκοσμίως αποτέλεσμα είναι ένα ψήφισμα που υπεγράφη με ελληνική σφραγίδα, μετά από ελληνική πρωτοβουλία από 80 κράτη μέλη. Αναφέρομαι στο ψήφισμα του συμβουλίου ασφαλείας του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το οποίο εισήγαγε προς συζήτηση ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και με δικές μας ενέργεια, ως Ελλάδα εννοώ, εισήχθη προς συζήτηση και είχε νομίζω αυτήν την πολύ σημαντική ανταπόκριση από 80 κράτη. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, η διατύπωση του ψηφίσματος είναι ξεκάθαρη μιλάει για την ανάγκη προστασίας των αμάχων, των γυναικών, των παιδιών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, να σταματήσουμε να βλέπουμε αυτές τις φρικτές εικόνες. Νομίζω ότι η Ελλάδα επί το ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη για άλλη μια φορά δείχνει σοβαρότητα σε τόσο κρίσιμα ζητήματα και αφήνει στην άκρη τα μεγάλα λόγια τα οποία δεν βοηθάνε κανέναν».

 

«Κοιτάξτε, έχω μάθει από φοιτητής όταν ακούω για ψήφισα της Αριστεράς να κρατάω μικρό καλάθι, γιατί ποτέ δεν έλυσε τίποτα κανένα ψήφισμα προερχόμενο από αυτά τα κόμματα, γιατί είναι γεμάτο απλουστεύσεις, γενικεύσεις και θεωρητικολογίες Αντιθέτως οι διπλωματικές ενέργειες της Ελλάδας οδηγούν σε αποτέλεσμα γιατί το να πρωτοστατήσει σε ένα ψήφισμα στο Συμβούλιο ασφαλείας του Ο.Η.Ε και να τον συνπογράψουν 80 χώρες, αντιλαμβάνεστε ότι έχει πολύ μεγάλο αποτέλεσμα και θα έπρεπε, θεωρώ και τα υπόλοιπα κόμματα να χειροκροτήσουν αυτή την εξέλιξη και να σταθούν στο πλευρό της κοινής λογικής που είναι προστασία των αμάχων και η κατάπαυση του πυρός. Δε νομίζω ότι αυτό το οποίο συμβαίνει στη Μέση Ανατολή είναι πεδίο κομματικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι συμμαχίες της χώρας, η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν λύνεται με ψηφίσματα λογικής γενικών συνελεύσεων πανεπιστημίου. Είναι μια πολύ σύνθετη άσκηση, δε χωρά απλουστεύσεις και ευτυχώς που δεν την ασκούν οι άνθρωποι των κομμάτων αυτών, γιατί αν την ασκούσαν η χώρα μας δεν θα είχε ψηλώσει, δεν θα είχε ισχυροποιηθεί όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια» πρόσθεσε.

 

Επισήμανε δε ότι όλο αυτό το οποίο συμβαίνει αυτή τη στιγμή και πρέπει να σταματήσει να μπει ένα τέλος για να προστατευτούν οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι κινδυνεύουν και κυρίως τα μικρά παιδιά, οι εικόνες που βλέπουμε είναι πραγματικά φρικαλέες, όλο αυτό ξεκίνησε από μια επίθεση της τρομοκρατικής Χαμάς, αλλά κάποια κόμματα και κάποιοι πολιτικοί χώροι τρέμει το στόμα τους όταν πάνε να μιλήσουν για την Χαμάς, να την καταδικάσουν.

 

«Δεν πρέπει να μπαίνει στο ζύγι η ανθρώπινη ζωή. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί άμαχοι. Κάθε άνθρωπος που κινδυνεύει πρέπει να προστατεύεται. Και η φωνή μας πρέπει να είναι ενιαία. Και η φωνή μας δεν πρέπει να είναι σε τέτοια θέματα ειδικά, αποτέλεσμα ιδεοληψιών. Έχουμε μιλήσει για το Ισραήλ» τόνισε υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τόσο στην συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκαϊ όσο και κατά την επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου.

 

Για την ανάρτηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας με την οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Σε πολιτικούς με ρητορική πεζοδρομίου δεν αξίζει καμία απάντηση. Ένας άνθρωπος ο οποίος συκοφαντεί, γιατί όταν λες κάτι ψευδές εν γνώση σου μόνο και μόνο για να δημιουργήσεις εντυπώσεις είσαι συκοφάντης, σε πολιτικούς οι οποίοι αποκαλούν όπως έχει κάνει στο παρελθόν η κ. Κωνσταντοπούλου, βουλευτές της ΝΔ δολοφόνους, σε πολιτικούς οι οποίοι λένε “ποιος σας πληρώνει” χωρίς να λέει και κάτι συγκεκριμένο, οποιαδήποτε απάντηση τους δίνει αξία. Δεν έχουμε σκοπό να συνεχίζουμε να πριμοδοτούμε με τις απαντήσεις, που δυστυχώς πολλές φορές αναγκαζόμαστε να δίνουμε, αυτή τη λογική άσκησης πολιτικής. Και απαντώ στους πολίτες και όχι στην κ. Κωνσταντοπούλου, και σε εκείνους είμαστε υπόλογοι. Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του πρωθυπουργού είναι απολογισμός για το κυβερνητικό έργο. Ο πρωθυπουργός έχει απαντήσει εκτενέστατα για όσα συμβαίνουν στη Γάζα και επαναλαμβάνω όσο κι αν δεν αρέσει αυτό στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο της υποκρισίας, με πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού εξωτερικών ψηφίστηκε το πιο σημαντικό ψήφισμα για την προστασία των αμάχων στη Γάζα. Η Ελλάδα είναι όπως και τις προηγούμενες φορές στη σωστή πλευρά της ιστορίας χωρίς ακρότητες και χωρίς λαϊκισμούς».

 

Για το ζήτημα της άρσης της μονιμότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης μέχρι τώρα δεν μας κάνει να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι γιατί όπως αντιλαμβάνεστε οι 180 ψήφοι που απαιτούνται για να αλλάξει το συγκεκριμένο άρθρο δεν μπορούν να προκύψουν μόνο από την δική μας παράταξη, και σίγουρα μια τόσο μεγάλη αλλαγή απαιτεί ευρύτερες πλειοψηφίες».

 

«Επειδή ακούω διάφορες αναλύσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούνε να μιλήσουνε για τις εποχές της πλατείας Κλαυθμώνος και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με βάση τα πολιτικά τους φρονήματα. Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν θέλει να φτάσουμε και ούτε θα φτάσουμε εκεί, ούτε υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Εμείς δηλαδή μιλάμε για αναθεώρηση του άρθρου 103 επί τη βάση της αξιολόγησης με συνταγματική κατοχύρωση ούτως ώστε αυτό που συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα αυτό που συμβαίνει σε ένα μεγάλο λογιστικό, δικηγορικό γραφείο, σε μία ιδιωτική εταιρεία, σε μια μεγάλη επιχείρηση, να συμβαίνει και στο δημόσιο και προφανώς όχι με όρους πολιτικούς, κομματικούς, με τέτοια κριτήρια. Το πώς θα γίνει ακριβώς θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα της συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά επί της αρχής τα κόμματα πρέπει να απαντούν με ένα ναι ή μένα όχι. Θέλουμε να μην υπάρχουν πολίτες δύο και τριών ταχυτήτων στο θέμα της μονιμότητας. Εμείς θέλουμε να μην υπάρχουν. Θέλουμε όλοι οι πολίτες να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Δηλαδή, επειδή άκουσε και ένα επιχείρημα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο τεμπέλης να αντιμετωπίζετε με τον ίδιο τρόπο, και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Και υπάρχουν και διαβαθμίσεις κάποιου που δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Άρα μην μπλέκουμε τη συζήτηση με τη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα να απολυθεί κάποιος μετά από κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Εδώ μιλάμε και για τη δυνατότητα κάποιος να χάσει τη δουλειά του, αν με κάποια κλιμάκωση, δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Όχι δηλαδή αν υποπέσει σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θέλει να επαναφέρει όλες τις παθογένειες των πρώτων ετών της μεταπολιτευτικής Ελλάδος, με τα πολλά καλά που είχε. Απ’ τη μία βλέπουμε την επανέκδοση της ιστορίας “όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά”, όταν μιλάει για την οικονομία και στην περίπτωση αυτή φαίνεται ότι θέλει να εκφράσει και πάλι το βαθύ κράτος το οποίο δυστυχώς και τα υπόλοιπα κόμματα όλοι μας έχουμε την ευθύνη που συντηρήσαμε, αλλά νομίζω ότι το 2025 μας δείχνει τον δρόμο. Η κοινωνία μας δείχνει τον δρόμο, εμείς θα επιμείνουμε σε αυτή την πρόταση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός για την άρση της μονιμότητας, την αναθεώρηση του άρθρου 103. Όταν αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ αν πρέπει να απαντήσει με ένα ναι ή με ένα όχι εδώ είμαστε να ακούσουμε την απόφασή του» συμπλήρωσε.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ