Ρωσία: Η μάχη με την πανδημία και η νίκη στον Β’ Παγκόσμιο.

Στα μέσα Μαΐου η Ρωσία ανέβηκε στη δεύτερη μετά από τις ΗΠΑ θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19.

Η αναλογία των ασθενών προς υγιή πληθυσμό αποτελεί 1,7 ανά 1000 κατοίκους, τα μισά κρούσματα καταγράφηκαν στη Μόσχα. Από τα τέλη Μαρτίου στις περισσότερες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας άρχισαν να εισάγονται σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα τα οποία έφτασαν στο καθεστώς ελέγχου και περιορισμού κυκλοφορίας τον Απρίλιο και επεκτάθηκαν για τον επόμενο μήνα. Παρά τα αυστηρά μέτρα, όλες οι βασικές παραγωγικές μονάδες, όπως και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τεχνολογιών, δεν σταματούν τη λειτουργία τους. Επειδή τα όργανα της ανώτατης εξουσίας δεν διέκοψαν τη δουλειά τους υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός των υψηλόβαθμων στελεχών που αρρώστησαν με κορωνοϊό, όπως ο πρωθυπουργός της χώρας και ο επίσημος εκπρόσωπος του προέδρου.

Ο Μάιος ούτως ή άλλως παρέχει στους Ρώσους αρκετές μέρες αργίας: 2-3 μέρες για την 1η Μαΐου και άλλες τόσες για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης της ΕΣΣΔ στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις 9 Μαΐου.

Φέτος μάλιστα οι Ρώσοι γιόρτασαν την 75η επέτειο της Μεγάλης Νίκης. Δυστυχώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων οι εορταστικές εκδηλώσεις διεξήχθησαν χωρίς τη συμμετοχή των κατοίκων. Δεν σημαίνει όμως ότι η φετινή Μέρα της Νίκης πέρασε χωρίς πρέποντα σεβασμό προς τους εθνικούς ήρωες. Τα τελευταία χρόνια στις 9 Μαΐου σε όλο το ρωσικό κόσμο διεξάγεται «Το Αθάνατο Τάγμα» – η πορεία στην οποία οι άνθρωποι περπατούν κρατώντας τις φωτογραφίες των προγόνων τους που πολέμησαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Φέτος «Το Αθάνατο Τάγμα» υλοποιήθηκε μέσω της τηλεόρασης και των κοινωνικών δικτύων, τα οποία για τρείς ολόκληρες μέρες πρόβαλλαν τις φωτογραφίες και ονοματεπώνυμα των ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου όπως ονομάστηκε στη Ρωσία η μάχη κατά του φασισμού.

Οι Ρώσοι συνηθίζουν σιγά-σιγά τη νέα πραγματικότητα και προσαρμόζονται στις πρωτόγνωρες συνθήκες. Οι περισσότερες εταιρείες προσπαθούν να δουλεύουν εξ αποστάσεως, η έξοδος πλέον επιτρέπεται μόνο με μάσκα και γάντια. Αυτό που σώζει τον πληθυσμό από τη ψυχολογική πίεση του περιορισμού είναι η ευρυχωρία των πόλεων, τα πολυάριθμα πάρκα και τα εξοχικά σπιτάκια με μπαχτσέδες που παρέχουν στους ιδιοκτήτες τους μοναδική ευκαιρία για φυσική άσκηση και χαλάρωση στη φύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ