Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη – Εισήγηση για μίνι lockdown σε Κιλκίς, Χαλκιδική και Λάρισα

του Δημήτρη Χατζηκόρτσου

Πιθανότατα σήμερα οι ανακοινώσεις και για την Θεσσαλονίκη

Ένα βήμα προ του απαγορευτικού βρίσκεται πλέον η Θεσσαλονίκη με τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, να την εντάσσουν σε αυξημένο συναγερμό και την Πολιτική Προστασία να την κοκκινίζει.

Πιο αναλυτικά, η Πολιτική Προστασία εντάσσει, εκτός της Θεσσαλονίκης, τρεις ακόμα περιφερειακές ενότητες στο «κόκκινο» λόγω της επιδημιολογικής τους εικόνας. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής και Κιλκίς, ενώ σε πορτοκαλί επίπεδο «πέφτει» η Αργολίδα.

Συγχρόνως, στο «κόκκινο» παραμένουν Καστοριά, Δράμα, Ημαθία, Ξάνθη, Πιερία, Πέλλα και η Καβάλα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιδημιολόγοι, σε περίπτωση που μια περιοχή κοκκινίσει στον χάρτη δεν θα αποφύγει το lockdown. Βεβαίως, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει εδώ και καιρό, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ξανά απαγορευτικά, καθώς αφενός αυτό θα ήταν πιθανότατα η χαριστική βολή για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας, αφετέρου τα επιδόματα έχουν τελειώσει. Παρόλα αυτά, τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι αδιάψευστα και δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Σήμερα κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί το mini lockdown στη Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη καταγράφει πλέον πολύ ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα- με 435 καταγεγραμμένα κρούσματα τη Δευτέρα. Το γεγονός ότι οι νοσηλείες στις ΜΕΘ έχουν αρχίζει να πιέζουν το υγειονομικό σύστημα, αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες συνεχίζουν να γυρίζουν την πλάτη στον εμβολιασμό, έχουν ως αποτέλεσμα, η πόλη να βρίσκεται σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού, δηλαδή στο κόκκινο. Όπως διαπίστωσαν μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και η Λάρισα με 183 νέες μολύνσεις που καταγράφηκαν την Τρίτη είναι σε παρόμοια κατάσταση. Ως αιτιολογία φέρεται να ειπώθηκε η ύπαρξη πολλών φοιτητών σε αυτές τις δύο πόλεις.

Τι προβλέπεται για τις περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο»

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ