Στην φυλακή ο πρώην πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρίο για δωροδοκία

Σε 30 χρόνια και 11 μήνες φυλάκισης τιμωρήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, Κάρλος Νούζμαν με την κατηγορία της δωροδοκίας σε μέλη της ΔΟΕ.

Ο Νούζμαν κατηγορήθηκε για δωροδοκία προκειμένου να πάρει ψήφους από «αθάνατους» και να κερδίσει το Ρίο την διοργάνωση, όπως και έγινε και κρίθηκε ένοχος από βραζιλιάνικο δικαστήριο στο Ρίο, στις κατηγορίες της διαφθοράς, εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα χρημάτων και φοροδιαφυγή.

Ο 79χρονος πρώην βολεϊμπολίστας δεν είναι ο μόνος που θα φυλακιστεί καθώς το ίδιο θα γίνει με τον πρώην κυβερνήτη του Ρίο, Σέρχιο Καμπράλ (10 χρόνια και 8 μήνες) και τον οργανωτικό διευθυντή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, Λεονάρντο Γκρίνερ (13 χρόνια και 10 μήνες).

Σε μία 57σελιδη έκθεση το 2017, αναφερόταν πως ο Νούζμαν είχε «κρυμμένα 16 κιλά χρυσού, τα οποία ήταν σφραγισμένα και προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες». Οι ράβδοι χρυσού βρίσκονταν σε ένα χρηματοκιβώτιο στην Ελβετία, ωστόσο μετά από έρευνες των Γαλλικών, Ελβετικών και Βραζιλιάνικων Αρχών, βρέθηκαν.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ