Οικονόμου: Η χώρα δε θα ξανακλείσει

«H χώρα δε θα ξανακλείσει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Δε θα πάμε σε lockdown και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας, να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και να επιταχύνουμε την εμβολιαστική κάλυψη», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν ως στόχο να κρατήσουν ανοιχτή την κοινωνία, την οικονομία και την εκπαίδευση. 

Σε ερώτηση αν θα ληφθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, απάντησε ότι «δε σκεφτόμαστε μέτρα που θα φέρουν περιορισμό στους εμβολιασμένους». 

Σε ό, τι αφορά στην πορεία των εμβολιασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι ήδη μετά τα πρόσφατα μέτρα υπάρχει σημαντική αύξηση. «Τις τελευταίες 16 μέρες είχαμε αύξηση 10% στους συμπολίτες μας που επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο. Πλέον 7.135.000 πολίτες άνω των 12 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο», διευκρίνισε. 

Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη «Όμικρον», είπε ότι εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, από αυτές τις περιοχές.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ