Κ. Μητσοτάκης: Προτιμώ να φανώ πρόσκαιρα αυστηρός αλλά γρήγορα να αναδειχθώ υγειονομικά σωστός

Την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ανέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση τον βασάνισε, αλλά προέχει όπως είπε το κοινό καλό, και πως προτιμά να φανεί πρόσκαιρα αυστηρός αλλά γρήγορα να αναδειχθεί υγειονομικά σωστός.

«Η ηλικιακή κατηγορία άνω των 60 ετών έρχεται πρώτη σε περιστατικά αλλά τελευταία στον εμβολιασμό» ανέφερε ο πρωθυπουργός,

«Από τους 570.000 άνω των 60, μόλις 50.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν. Πρόκειται για το μικρότερο ποσοστό συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. Φτάσαμε σε αυτό το βήμα γιατί εξαντλήσαμε τα άλλα ενδιάμεσα στάδια» υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας και την αρμόδια επιτροπή να εξετάσει τη δυνατότητα να ανοίξει η τρίτη δόση σε συντομότερο διάστημα από αυτό των 6 μηνών.

Σε σχέση με τη χρονική στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «τώρα η απειλή είναι μεγαλύτερη. Δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνέπειες της μετάλλαξης Όμικρον, γνωρίζουμε όμως ότι όσο περισσότεροι προστατευμένοι είμαστε, τόσο καλύτερα».

Αναφερόμενος στο ρυθμό εμβολιασμού τόνισε ότι τις τελευταίες εβδομάδες, κλείστηκαν σχεδόν 2 εκατ. ραντεβού ενώ από τότε που ανακοινώθηκε το μέτρο, έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού. Σχεδόν 10 φορές πάνω από το συνηθισμένο.

Για το πρόστιμο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ μικρότερο από αυτά που ισχύουν σε άλλες χώρες. «Είναι ένα σοβαρό αντικίνητρο προς την πορεία για την αρρώστια και τον πόνο» είπε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του και με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που εισαγάγει αναφορικά με τον HIV, υπογραμμίζοντας τρία βασικά σημεία:

  • Το νομοσχέδιο εισάγει την επέκταση της άυλης συνταγογράφησης και στις αντιρετροϊκές θεραπείες
  • Καθιέρωση δωρεάν διαγνωστικών ελέγχων για τον HIV
  • Αναγνώριση δυνατότητας τεκνοθεσίας από γονείς οροθετικούς εφόσον αυτοί λαμβάνουν κανονικά τη θεραπείας τους.

«Με αυτόν τον τρόπο τιμούμε στην πράξη την σημερινή παγκόσμια ημέρα AIDS», είπε ο πρωθυπουργός.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ