Τζανακόπουλος: Ομολογία αποτυχίας το μέτρο της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Ομολογία αποτυχίας» χαρακτήρισε το μέτρο της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στη διακαναλική εκπομπή της Μακεδονίας «+NEWS».

Σχολίασε ότι «είναι χαρακτηριστική διέξοδος της Δεξιάς, όποτε συσσωρεύει πολιτικά αδιέξοδα, να καταφεύγει στον αυταρχισμό, στις διώξεις, στην ποινή», σημειώνοντας ότι «η οικονομική εξόντωση δεν είναι ο τρόπος για να επιτευχθεί ο καθολικός εμβολιασμός των πολιτών».

Και τόνισε χαρακτηριστικά «Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να βάλει πρόστιμο στον εαυτό του και όχι στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, διότι έχει ο ίδιος την ευθύνη για την αποτυχία οργάνωσης και υλοποίησης μιας άρτιας και επιστημονικά τεκμηριωμένης καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού».  

Χαρακτήρισε «απολύτως ειρωνική» την πρόθεση του πρωθυπουργού να διαθέσει τα χρήματα από τα πρόστιμα στην ενίσχυση του συστήματος υγείας, λέγοντας ότι «το κάνει την ίδια στιγμή που κόβει 820 εκατ. ευρώ από τη δημόσια υγεία στον προϋπολογισμό του 2022, ενώ “κρατά στην άκρη” και άλλα 600 εκατ. για να τα δώσει “εάν χρειαστεί”». «Δηλαδή πότε θα χρειαστεί, αν όχι τώρα που τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα καταρρέουν και στην Αττική βρίσκονται πέραν των ορίων τους, όταν καταλήγουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ ή νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, όταν ακυρώνονται τακτικά ή ακόμα και έκτακτα χειρουργεία;», τόνισε.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ