Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμβολιασμού για επίσπευση της τρίτης δόσης

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού συνεδριάζει σήμερα για το ζήτημα της επίσπευσης της τρίτης, αναμνηστικής δόσης. Αναμένεται οι ειδικοί να συμφωνήσουν στο ότι είναι ασφαλές η αναμνηστική δόση να χορηγείται πριν τους έξι μήνες, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» η τρίτη δόση να χορηγείται στους τέσσερις μήνες μετά την δεύτερη, καθώς στόχος είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί πριν τις εορτές, κάτι που είχε ζητήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Εάν οι ειδικοί αποφανθούν τελικά θετικά, το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα και ο περιορισμός της ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης το πολύ στους 5 μήνες, από 6 που ισχύει σήμερα.

Έντονη επίσης είναι η συζήτηση τις τελευταίες ημέρες και για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 50 ετών.

Η κυβέρνηση πάντως ρίχνει, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το βάρος στους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους.

Από τις 6 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου θα δοθεί δωρεάν στους ενήλικους πολίτες – εμβολιασμένους και μη – ένα self-test για να δουν την κατάσταση την οποία βρίσκονται, έτσι ώστε όσοι νοσούν να τεθούν σε καραντίνα. Από τις 3 Ιανουαρίου, θα δοθεί ένα ακόμη ένα δωρεάν self-test για να υπάρξει επανέλεγχος. Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες, ακόμα και στους εμβολιασμένους, να κάνουν, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, επιπλέον test.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ