Παρουσίαση του βιβλίου «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» στο Σπίτι της Κύπρου

Το βιβλίο του Ντίνου Αυγουστή με τίτλο «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ, παρουσιάστηκε χτες Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, στο Σπίτι της Κύπρου, της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.) Γιώργος Συλλούρης, και ο Εκδότης του βιβλίου Ανδρέας Γερμανός.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Δρ. Παιδαγωγικής και εκπαιδευτικός Νίκος Ράπτης και η

εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ζωή Καλαφάτη.

[easingslider id=”8228″]

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ανέλαβαν οι: Δήμητρα και Λυδία Συλλούρη (Τραγούδι), Δήμητρα Ντουρουντά (Πιάνο), Θοδωρής Χοχτούλας (Κιθάρα, τραγούδι), με έκτακτη συμμετοχή στο τραγούδι από τον Μιχάλη Βιολάρη.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας Μαίρη Σταυρινίδου-Ευθυμίου. Στο τέλος της παρουσίασης του βιβλίου μίλησε ο συγγραφέας Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ένα μεγάλο και ξεχωριστό κομμάτι της Ιστορίας της Κύπρου. Τα γεγονότα που περιγράφονται είναι όλα αληθινά. Ιστορίες παραμυθένιες, που δεν είναι παραμύθια, ιστορίες για γενναίους, που χρόνια τώρα χόλιαζαν στα «αποκαΐδια της λήθης». Ανεπανάληπτες ιστορίες δόξας αυτών που ψάχνοντας για τη λευτεριά είχαν παρέα μόνη, βουνά και ρεματιές. Ιστορίες σαν σκιές, κραυγές άναρθρες, ένα διαρκές σφυροκόπημα των ανδρειωμένων που οριοθετούν την πορεία μας. Ιστορίες άγνωστες στους πολλούς, που απαραίτητα πρέπει να μελετήσουμε και να προβάλουμε, για να διδαχθούμε από αυτές, κι όχι να αιθεροβατούμε, αφού οι καιροί «ου μενετοί».

Ιστορικές στιγμές, που άρχισαν να γράφονται από τότε που η Κύπρος αποπνέει ελληνικότητα, καθώς οι Δωριείς, οι Μηκυναίοι, οι Αχαιοί και άλλοι Έλληνες εξελλήνιζαν το νησί, έως και τις μέρες μας, σε έναν αέναο αγώνα λευτεριάς. Ιστορίες που γράφτηκαν από εκείνους, «όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Ποτέ από το χρέος μη κινούντες». Ιστορίες άγνωστες, δυστυχώς, στο ευρύ κοινό.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ