Τσιόδρας: Υπάρχει ο κίνδυνος μέσα σε ένα «κύμα Δέλτα» να υποκρύπτεται ένα «κύμα Όμικρον»

Ενημερωτική εκδήλωση για τις εξελίξεις που αφορούν στη πανδημία, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, στην οποία συμμετείχε ο Σωτήρης Τσιόδρας και άλλοι επιστήμονες μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ).

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε κυρίως στα εμβόλια mRNA και στην ενδοοικογενειακή διασπορά του κορωνοϊού. Για τα εμβόλια ο καθηγητής τόνισε ότι «το DNA μας δεν κινδυνεύει απο τα εμβόλια mRNA», καθώς δεν μπορούν να ενσωματωθούν στο ανθρωπινό DNA, γιατί το υλικό που περιέχουν είναι εξαιρετικά ασταθές και βραχύβιο.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι «το mRNA εισχωρεί στο κυτταρόπλασμα και όχι στον πυρήνα του κυττάρου, καθώς του λείπουν τα απαραίτητα ένζυμα για να κάνει εισχωρήσει στο DNA. Άρα τα εμβόλια mRNA απλά μεταφέρουν “οδηγίες” στον οργανισμό μας για το πώς να παράξει πρωτεϊνες που χρειάζεται για την ανοσία. Στη συνέχεια, εντός ολίγων ημερών αποσυντίθενται τα εμβόλια, γι’ αυτό και δεν έχουν μακροχρόνιες ανεπιθύμητες ενέργειες».

Όσον αφορά τη διασπορά, είπε πως «όταν έχουμε ένα κρούσμα σε μια οικογένεια, αυτομάτως θεωρούμε πιθανόν “θετικούς” και τα υπόλοιπα μελή της οικογένειας. Άρα γι’ αυτό έχει νόημα το self testing ειδικά την περίοδο των εορτών όπως τώρα τα Χριστούγεννα».

Ερωτηθείς για την έρευνα που πραγματοποίησε με τον καθηγητή Λύτρα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως έχει ήδη απαντήσει και δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω δηλώσεις, καθώς βρίσκονται σε επιστημονικό φόρουμ και οι ερωτήσεις πρέπει να είναι σχετικές με τα όσα είπαν οι επιστήμονες.

Τέλος, ανέφερε ότι διπλασιάζεται ο αριθμός των κρουσμάτων ανά δύο μέρες, υπάρχει όμως ο κίνδυνος μέσα σε ένα «κύμα Δέλτα» να υποκρύπτεται ένα «κύμα Όμικρον».

Πηγή: skai.gr


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ