Προειδοποιήση Τζανάκη για τετραπλάσια κρούσματα μετά τα Φώτα

Λόγος για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον, ή οποία βρίσκεται σε έξαρση ενόψει των εορταστικών ημερών, γίνεται από τον πνευμονολόγο Νίκο Τζανάκη.

Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας στον Σκάι, προειδοποιεί για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στις επερχόμενες 15 έως 20 ημέρες, κυρίως λόγω της νέας παραλλαγής Όμικρον. Τονίζεται πως με βάση τα λεγόμενα του κ. Τζανάκη, 15-18 χιλιάδες κρούσματα ενδέχεται να καταγραφούν μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, αμέσως μετά την γιορτή των Φώτων.

«Θα μιλήσω εμπειρικά. Σε όλες τις χώρες το πανδημικό κύμα λόγω της Όμικρον ξεκίνησε με μια εικόνα όπως στην Ελλάδα. Δηλαδή σταθεροποιούνται τα κρούσματα σε υψηλούς αριθμούς και ξαφνικά εκτοξεύονται σε διπλάσιους και τριπλάσιους μέσα σε 15-20 ημέρες. Αν υποτεθεί ότι ξεκινάμε τώρα δεν αποκλείεται δούμε έξαρση λίγο μετά τα Φώτα. Θα είναι περίπου τριπλάσια έως τετραπλάσια της σημερινής εικόνας, εάν μπορέσουμε να τα διαγνώσουμε όλα. Ενδέχεται να καταγράψουμε και 15-18 χιλιάδες κρούσματα λίγο μετά τα Φώτα, χωρίς να αποκλείεται μια μικρή αύξηση αμέσως μετά την πρωτοχρονιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Μάλιστα, συνέστησε στους πολίτες τον συνεχή προσωπικό έλεγχο με self test ανά 3 ημέρες και την τήρηση των μέτρων προστασίας σε πολύ μεγάλο βαθμό και υποστήριξε πως η 4η δόση είναι αναπόφευκτη για εκείνους που αδυνατούν να δημιουργήσουν την ικανοποιητική ανοσία. 

Έκλεισε λέγοντας συγκεκριμένα: «Να κάνουμε 4 σελφ τεστ μέσα στις γιορτές μέχρι την πρωτοχρονιά, ένα ανά 2-3 περίπου ημέρες, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων και εμβολιαστικού στάτους. Τα τραπέζια στις γιορτής να είναι ολιγομελή, το πολύ μέχρι 10 άτομα,να χρησιμοποιούμε μάσκα υψηλής προστασίας και να μην την βγάζουμε καθόλου και έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ