Διάσταση απόψεων στα κόμματα για το άνοιγμα των σχολείων

Μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, τα κόμματα έβγαλαν τις δικές τους ανακοινώσεις, παίρνοντας θέση στο πλέον μείζονος σημασίας ζήτημα για τη χώρα.

ΚΚΕ

Πρωτίστως το ΚΚΕ, προέβαλε έκδηλα την αντίδραση του με τα μέτρα ανοίγματος των σχολείων από πλευράς κυβέρνησης καθώς χαρακτήρισε τους όρους ανεπαρκείς για μαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς, λέγοντας πως αγνοείται επιδεικτικά η ανησυχία των παραπάνω, εν καιρώ πανδημίας. 

Επιπλέον, μίλησε για μη απάντηση της κυβέρνησης στα λογικά αιτήματα γύρω από το ζήτημα των σχολείων, επειδή τα θεωρούσε ως “επιπλέον κόστος”, αναφέρθηκε σε συχνή ενοχοποίηση της νεολαίας από πλευράς Μητσοτάκη ως αντίκρισμα στην κακή διαχείριση της πανδημίας και χαρακτήρισε το πρωτόκολλο 50% +1 ως απαράδεκτο.

ΜΕΡΑ25

Παρόμοια ήταν και η θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΜεΡΑ25, Μ.Κριθαρίδη, ο οποίος με την σειρά του χαρακτήρισε ως “αστείο” το προαναφερθέν πρωτόκολλο, εκφράζοντας με καταφανή τρόπο την δυσαρέσκεια του κόμματος ως προς τις αποφάσεις που έχει πάρει η κυβέρνηση. 

Η έννοια της “υγειονομικής ανασφάλειας” είναι κάτι το οποίο κατά την άποψη του κ. Κριθαρίδη οφείλεται στις μηδαμινεςαλλαγές που έλαβαν χώρα, μονάχα στην αύξηση του αριθμού των self test, ενώ μέτρα όπως η μείωση των μαθητών, τα πιο έγκυρα test και η χρήση μασκών Κ95 φαίνεται να αμελούνται. Η κ. Κεραμέως χαρακτηρίστηκε ως “η πιο ανάξια που έχει γνωρίσει ο τόπος”, ενώ το κόμμα δεν δίστασε να ονοματίσει την κυβέρνηση με το προσωνύμιο “Μητσοτάκης Α.Ε.”

ΚΙΝΑΛ

Μια πιο μετριοπαθή στάση απέναντι στα δρώμενα υιοθέτησε το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως από την μία σέβεται την κυβερνητική απόφαση για το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων υπό αυτές τις συνθήκες, ωστόσο, από την άλλη ενστερνίζεται και τις ανησυχίες της επιστημονικής κοινότητας.

Η θέση του Κινήματος Αλλαγής κατέληξε στην θέση υπέρ της επαναξιολόγησης των μέτρων και κατά συνέπεια της επιλογής κάποιων εξ αυτών αυτούσια, όπως βέβαια και της τροποποίησης άλλων με σκοπό την απρόσκοπτη εκπαίδευση, παρά τις επικρατούσες συνθήκες πανδημίας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ