Κατασχέθηκαν 230.000 ευρώ από τον λογαριασμό του Μπενζεμά

benzema-230k

Το ποσό των 230.000 ευρώ, που το δικαστήριο των Βερσαλλιών διέταξε τον Καρίμ Μπενζεμά τον περασμένο Νοέμβριο να καταβάλει στον Ματιέ Βαλμπουένα μετά τη δίκη για την υπόθεση «sextape», αφαιρέθηκε απ’ τον λογαριασμό του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων την Πέμπτη (27/01), επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Στις 24 Νοεμβρίου, το δικαστήριο καταδίκασε τον Καρίμ Μπενζεμά σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ για συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού, κατά του πρώην συμπαίκτη του στη γαλλική ομάδα και νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουένα.

Οι πέντε κατηγορούμενοι είχαν διαταχθεί να καταβάλουν από κοινού το ποσό των 150.000 ευρώ στον Βαλμπουενά, ως αποζημίωση ηθικής βλάβης, με την απόφαση να έχει προσωρινή εκτέλεση. Επιπλέον, ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Γαλλίας, κλήθηκε να καταβάλει 80.000 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, ασκώντας έφεση.

Από τη στιγμή όμως, που ο Μπενζεμά δεν κατέβαλε τα 230.000 ευρώ που επιδικάστηκαν στο πλαίσιο της πολιτικής αγωγής, η υπεράσπιση του Βαλμπουενά ζήτησε την κατάσχεση του παραπάνω ποσού την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, μέσω δικαστικού επιμελητή από λογαριασμό γαλλικής τράπεζας στην οποία έχει λογαριασμό ο φορ της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ο κ. Βαλμπουένα πάντα υποστήριζε ότι δεν ήταν θέμα… χρημάτων, ωστόσο αρνείται να περιμένει την απόφαση της έφεσης και σπεύδει να δεσμεύσει αυτό το ποσό, ενώ αρνήθηκε την πρότασή μας να το παρακρατήσουμε εμείς προσωρινά», ήταν η «αντίδραση» του δικηγόρου του Μπενζεμά Αντουάν Βεΐ στο AFP, συμπληρώνοντας πως «…η κοινή καταδίκη του Καρίμ Μπενζεμά ήταν άδικη και αδικαιολόγητη στο βαθμό που ήταν σαφές ότι οι άλλοι συγκατηγορούμενοι ήταν αφερέγγυοι.

«Αυτές είναι λογικές συνέπειες της απόφασης για άμεση πληρωμή. Ζητήσαμε μια φιλική πληρωμή που δεν έγινε ποτέ, οπότε προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα», δήλωσε από την πλευρά του στο AFP ο Πολ Αλμπέρτ Ιβεΐν, νομικός σύμβουλος του Βαλμπουενά.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ