Ζέρβας:Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Νέα Παραλία

Προκήρυξη για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, στον οποίο θα προταθούν ιδέες για κατασκευή νέου ξύλινου ντεκ στην Νέα Παραλία, έβγαλε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Σε συζήτηση που έλαβε χώρα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες το βράδυ, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας πως η επέκταση της παλαιάς παραλίας αποτελεί προτεραιότητα και έργο μείζονος σημασίας.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση ειπώθηκε πως η επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος με ξύλινη κατασκευή πλατους 7 έως 10 μέτρων στο κομμάτι από την Α΄ Προβλήτα του λιμανιού μέχρι και τον Λευκό Πύργο αποτελεί μέρος του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Λόγω των παραπάνω, διενεργείται διαγωνισμός προϋπολογισμού 43.896 ευρώ, με στόχο την κατασκευή ξύλινου ντεκ που να πληρει όλες τις λειτουργικες, αισθητικές, αλλά και τεχνικες προϋποθέσεις, αναβαθμίζοντας τελικά αυτή την μεριά της Θεσσαλονίκης ακόμη παραπάνω. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια για άμεση αδειοδότηση του έργου, ώστε να αποτραπούν τυχόν παράμετροι που θα εμποδίσουν την διαδικασία.

Ως τελικός στόχος του εγχειρήματος τίθεται ένα άρτιο αρχιτεκτονικό και αισθητικό αποτέλεσμα του κοινόχρηστου χώρου,το οποίο θα βελτιώσει τις συνθήκες κυκλοφορίας πεζών και ποδηλατών, αποτελώντας σημείο αναφοράς για ντόπιους και επισκέπτες στην πόλη.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ