Μπόμπσλεϊ: Έγραψε ιστορία η Χάμφρις

Η Αμερικανίδα, Κάϊλι Χάμφρις, η οποία στο παρελθόν αναδείχθηκε δύο φορές Ολυμπιονίκης με τα «χρώματα» του Καναδά στο μπόμπσλεϊ, κατέκτησε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία του μονθεσίου για τις Ηνωμένες Πολιτείες, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Πεκίνο.
Αφού πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα μετά τους πρώτους δύο γύρους, η 36χρονη πρωταθλήτρια, τερμάτισε σε τέσσερα λεπτά 19 δευτερόλεπτα και 27 εκατοστά, στους τέσσερις γύρους, βάζοντας τέλος στην κυριαρχία της Γερμανίας στην πίστα Yanqing.
«Αυτό το μετάλλιο, το πρώτο μου για τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Σίγουρα θα κάνω ένα τατουάζ με την σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών και με έναν δράκο», είπε η Χάμφρις, η πρώτη γυναίκα στα Ολυμπιακά χρονικά, η οποία κατέκτησε μετάλλια στο μπόμπσλεϊ για δύο χώρες και φέρει το προσωνύμιο «ο δράκος του χιονιού».
Το αργυρό μετάλλιο, πήρε η 37χρονη συμπατριώτισσα της, Ελάνα Μέγερς Τέϊλορ, η οποία ξέσπασε σε κλάμματα, καθώς έφθασε σ΄ αυτήν την διάκριση, αφού πέρασε δέκα ημέρες στην απομόνωση λόγω κορονοϊού: «Ηθελα να κλάψω, να ουρλιάξω, να γελάσω, όλα τα συναισθήματα εξωτερικεύθηκαν. Αυτό το μετάλλιο, αξίζει περισσότερο από χρυσό». Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ανέβηκε η Καναδή, Κριστίν Ντε Μπρούϊν.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ