Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Λευτέρη Χριστοφόρου για την ισότητα των φύλων

Lefteris CHRISTOFOROU in the EP in Strasbourg

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη συζήτηση για την ισότητα των δύο Φύλων και τα Δικαιώματα των Γυναικών, τόνισε:

“Η ισότητα των Φύλων δεν επιτυγχάνεται με ωραίες Διακηρύξεις και ωραία λόγια. Η Ε.Ε. έχει την ευθύνη, από τις 25 Μαρτίου 1957, εδώ και 65 χρόνια, που υπογράφηκε η Συνθήκη της Ρώμης, να εφαρμόσει την Ισότητα των Φύλων. Είναι προκλητικά απαράδεκτο εδώ και 65 χρόνια η ίδια η Ε.Ε. να παραβιάζει τη Συνθήκη, το Σύνταγμα της και να μην εφαρμόζει τη θεμελιώδη Αρχή της.

Εδώ και χρόνια αναμένω, κυρία Επίτροπε, όπως αναμένουν και οι Ευρωπαίοι Πολίτες να έλθετε εδώ στο βήμα του Ευρωκοινοβουλίου και να μας ανακοινώσετε ότι επιτέλους εφαρμόστηκε η Ισότητα των Φύλων.

Η Ε.Ε. θεμελιώθηκε πάνω στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της ισότητας και του αλληλοσεβασμού. Δεν νοείται Ε.Ε. χωρίς να επικρατεί απόλυτος σεβασμός στην Αρχή της Ισότητας Ανδρών και Γυναικών.

Πιστεύω ότι η Ε.Ε. πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το ζήτημα και να εφαρμόσει σε όλες τις χώρες την Πλήρη και Απόλυτη Ισότητα Ανδρών και Γυναικών χωρίς ανακολουθίες, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Οφείλει η Ε.Ε. να θέσει ως υψηλή και πρώτη προτεραιότητα και να απαιτήσει την εφαρμογή από όλες τις χώρες μέλη.”

Συνεχίζοντας ο Ευρωβουλευτής σημείωσε:

“Η υπόθεση της Ισότητας των Φύλων είναι Υπόθεση όλων μας. Είναι υπόθεση για όλη την κοινωνία μας. Είναι ζήτημα Πολιτισμού και πρωτίστως είναι Υπόθεση της Ε.Ε.

Κυρία Επίτροπε, Helena Dalli σας καλώ εσάς και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δεσμευτείτε ότι θα εφαρμόσετε την ισότητα των Φύλων σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Όσα κράτη μέλη δεν το πράξουν να αναλάβετε την επιβολή μέτρων και κυρώσεων Μόνο έτσι θα καταστεί πράξη η Αρχή της Ισότητας στην Ε.Ε. και όχι με Διακηρύξεις.

Καταθέτω σήμερα τη πρόταση μου ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου και των Ευρωπαίων Πολιτών και αναμένω από την Ευρωπαϊκή επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να την εφαρμόσουν.”


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ