EUROFERRY OLYMPIA: Η Πυροσβεστική εξάντλησε τις δυνατότητες έρευνας και διάσωσης – Αίτηση για μετακίνηση του πλοίου

Τη μετακίνηση του πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA» σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια ζήτησε η Πυροσβεστική από το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του πλοίου, στην σημερινή του θέση, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες την Παρασκευή (18/2).

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι συγγενείς αντιδρούν

Οργισμένοι οι συγγενείς των αγνοουμένων μετά την ανακοίνωση πως θα ρυμουλκηθεί το πλοίο στον Αστακό. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως αυτό σημαίνει ότι οι έρευνες θα σταματήσουν για όσο χρόνο χρειαστεί για να φτάσει στον Αστακό (περίπου 24 ώρες) χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ