Σχεδόν 100 οι νεκροί και από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με την Ουκρανική προεδρία

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της ουκρανικής προεδρίας, περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες και γύρω στους δέκα πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, όπως και σχεδόν «50 Ρώσοι κατακτητές».

Στο πεδίο των εξελίξεων, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν το διεθνές αεροδρόμιο «Αντόνοβ», το οποίο απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, όπως μετέδωσε το CNNi.
Επιπλέον η ουκρανική μεθοριακή φρουρά. ανακοίνωσε πως Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες διείσδυσαν στην περιοχή του Κιέβου από την Λευκορωσία, για να πραγματοποιήσουν επίθεση με πυραύλους Grad σε στρατιωτικούς στόχους. Χαρακτηριστικό είναι πως δημοσιογράφος του AFP μετέδωσε ότι διαπίστωσε την παρουσία αρκετών ελικοπτέρων, χωρίς να αναγνωρίσει την ταυτότητά τους, να πετούν ομαδικά σε χαμηλό ύψος στα προάστια του Κιέβου.
Πληροφορίες που μεταδίδει το CNNi αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξετάζει την προώθηση αμερικανικών στρατευμάτων που ήδη βρίσκονται στην Ευρώπη, πιο ανατολικά προκειμένου να διασφαλιστούν οι συμμαχικές χώρες έναντι της ρωσικής επιθετικότητας.
Την ίδια ώρα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  έκανε έκκληση στις γειτονικές χώρες να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους για ανθρώπους που θα αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο.

Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ