Σε κατάσταση πολέμου κήρυξε την Ουκρανία ο Ζελένσκι – Οκτώ νεκροί από τους ρώσικους βομβαρδισμούς.

Σε κατάσταση πολέμου κήρυξε τη χώρα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ξεκίνησε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας. Παράλληλα προτρέπει τον ΟΗΕ «να κάνει ό,τι είναι δυνατόν» για να τον σταματήσει.

Νωρίτερα η Ουκρανία ανακοίνωσε τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και εννέα τραυματίες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ πολίτες ανεβάζουν στα κοινωνικά μέσα εικόνες με πυραυλικά θραύσματα σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Την ίδια ώρα σύμβουλος στην ουκρανική προεδρία είπε ότι οι στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας δέχονται μαζικό βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις, και πρόσθεσε «Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πολεμούν σκληρά».

Από την άλλη πλευρά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει στην Ουκρανία δεν έχουν στόχο πόλεις και δεν απειλούν τους αμάχους, και παράλληλα διέψευσε ότι καταστράφηκαν ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα και αεροσκάφη στην Ουκρανία.

Από την πλευρά τους ένας από τους επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία δήλωσε ότι βασικός τους στόχος είναι να ανακτήσουν τον έλεγχο όλων των περιοχών στις επαρχίες Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ