Μία μεγάλη πρόκριση και μία σκιά

του Περικλή Στέλλα


Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι-απέναντι στην δύσκολη Μίντιλαντ-για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ο Ρασβάν Λουτσέσκου έμαθε πολλά από την πρώτη αναμέτρηση της Δανίας και κτύπησε την Μίντιλαντ εκεί ακριβώς που έχει μεγάλη αδυναμία. Χάνει την αυτοσυγκέντρωση της και την ψυχραιμία στο παιχνίδι της, όταν την πιέζεις ασφυκτικά ψηλά. Και από το πρώτο δευτερόλεπτο η ομάδα του δικεφάλου εκμηδένισε την πιθανότητα στην αντίπαλο της να μπορέσει αν ξεδιπλώσει το παιχνίδι της. Εάν την άφηνε ή την αντιμετώπιζε όπως στο πρώτο ματς και με δεδομένο ότι έπρεπε να παίξει συνεχώς επιθετικά για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα, θα την είχε πληρώσει πολύ πιο εύκολα από ότι στην Δανία. Η εκτίμηση μου; Εξαιρετική η σκέψη παιχνιδιού από τον Ρουμάνο τεχνικό.

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να στηρίζεται σε ηλικιωμένους μπαλαδόρους που δεν δούλεψαν ποτέ στην καριέρα τους, που δεν έχουν δίψα και αντοχή από το ξεκίνημα της καριέρας τους, αλλά έχουν κερδίσει πάρα πολλά χρήματα από τον ΠΑΟΚ. Ναι, είναι μπαλαδόροι, αλλά δεν μπορούν, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε ελληνικό επίπεδο να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ και στις απαιτήσεις του ποδοσφαίρου του σήμερα. Μπίσεσβαρ και Καντουρί δεν μπορούν παραπάνω από ένα ημίχρονο, αλλά μην το αναλύσουμε σήμερα.

Σημασία για τον ΠΑΟΚ έχει η πρόκριση που τον έστειλε στους 16 της διοργάνωσης και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει και μπορεί να δώσει βαθμούς στην άθλια κατά τα άλλα ποδοσφαιρική Ελλάδα. Και προσέξτε, δεν είναι καθόλου ακατόρθωτο για τον ΠΑΟΚ να προχωρήσει πολύ σε αυτή την διοργάνωση.

Η σκιά τώρα. Δεν το χωρά ανθρώπινος νους που σκέπτεται υγιώς ότι αναρτήθηκε και παρέμεινε κρεμασμένο το πανό, μπροστά στην θύρα 4.Η διοίκηση του ΠΑΟΚ θα μπορούσε και έπρεπε να το εμποδίσει. Ξεφεύγει από κάθε λογική. Πως μετά μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο; Είναι ξεκάθαρο για μία ακόμη φορά ότι δεν θέλουμε. Εκείνο που θέλουμε σε αυτή τη πόλη είναι να συνεχιστεί το μίσος που έφτασε μέχρι την δολοφονία. Την Κυριακή η διοίκηση του ΄Άρη επέτρεψε τα άθλια πανό στο Κλεάνθης Βικελίδης, χθες βράδυ η διοίκηση του ΠΑΟΚ επέτρεψε το άθλιο πανό στην Τούμπα. Ζητείται ελπίς…


 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ