Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάλεσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι τον Βλαντιμίρ Πούτιν-Αποδέχεται ο Πούτιν το κάλεσμα

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να καθίσουν για συνομιλίες, μετέδωσε πριν λίγο το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

«Θέλω να απευθυνθώ ξανά στη Ρωσική Ομοσπονδία… Ας καθίσουμε κάτω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για να σταματήσουμε τους θανάτους», φέρεται να είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, που μεταδόθηκε στο Telegram.

Η κίνηση έρχεται μία ημέρα αφότου το Κίεβο διέκοψε τους διπλωματικούς της δεσμούς με το Κρεμλίνο.

«Η Ουκρανία θέλει ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία, περιλαμβανομένου και ενός ουδέτερου στάτους στο ΝΑΤΟ», φέρεται να δήλωσε εξάλλου πριν από λίγο στο Reuters, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Mykhailo Podolyak.

Ο Πούτιν φέρεται να αποδέχεται την πρόκληση, καθώς όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, η Ρωσία είναι «πρόθυμη να ξεκινήσει» διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου με την Ουκρανία. Η είδηση αυτή έρχεται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ είχε τονίσει ότι η Ρωσία θα διαπραγματευτεί, εάν οι Ουκρανοί καταθέσουν τα όπλα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ