Υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τάσονται υπέρ

Με θετικά μηνύματα γύρω από την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως δήλωσε ο πρόεδρός του Σαρλ Μισέλ, τονίζοντας ότι «αυτή είναι μια συζήτηση η οποία, όπως και να έχει, θα πραγματοποιηθεί» και ότι η ΕΕ έχει ήδη μια «πολύ ισχυρή» συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία, η οποία μπορεί να εμβαθυνθεί.

 

Υπενθυμίζεται ότι και από την πλευρά της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη ρωσική εισβολή που δέχτηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης της 24ης Φεβρουαρίου.

«Πράγματι εν καιρώ (θα) ανήκει σε εμάς. Είναι χώρα που ανήκει ανάμεσά μας και θέλουμε να ενταχθεί», είπε η φον ντερ Λάιεν ερωτηθείσα χθες Κυριακή (27/2) σχετικά με την εισδοχή του Κιέβου στην ΕΕ. Επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Κίεβο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ