Διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας: Συνεχίζονται μετά από τη διακοπή

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στα σύνορα της Λευκορωσίας. Νωρίτερα σήμερα, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών,  σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση. Σε λίγα λεπτά, όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντολιάκ, θα ξεκινήσει το τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων.

Οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, γίνονται στο σημείο «Aleksandrovka – Vilcha» της πόλης Γκόμελ της Λευκορωσίας.

Ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου ζήτησε σήμερα την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς, μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα ουκρανικά μετέδωσαν πως η απαίτηση αυτή έγινε από μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ρωσία στα σύνορα με τη Λευκορωσία για κατάπαυση του πυρός.

Αργότερα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διευκρίνισαν ότι τα αναφερόμενα σχόλια ήταν προσωπική δήλωση του προεδρικού συμβούλου Ολεξέι Αρεστόβιτς, ο οποίος δεν είναι μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας.

H ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε εκεί με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ