Ιστορική… «κούπα» για Λίβερπουλ και Τσιμίκα

liverpool-carabao-cup-winners-efl

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το τρόπαιο του 2012 που πήρε με τον Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο της η Λίβερπουλ επέστρεψε στις επιτυχίες στο League Cup, καθώς το βράδυ της Κυριακής (27/2) επικράτησε με το εκπληκτικό σκορ 11-10 της Τσέλσι στα πέναλτι (0-0 το 90λεπτο και η παράταση) στον τελικό του Γουέμπλεϊ και κατέκτησε τον 9ο τίτλο της ιστορίας της στο θεσμό, που την κάνει πλέον πολυνίκη.

 

Αναμφίβολα, ήρωας στη ρουλέτα των πέναλτι ήταν ο Κέλεχερ αφού μετά από 20 διαδοχικές εύστοχες εκτελέσεις και από τις δύο ομάδες, ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά και έδειξε το δρόμο προς την κούπα. Αρχικά νίκησε τον Κέπα στο μεταξύ τους τετ α τετ κάνοντας το 11-10 (ο Τούχελ έριξε τον Ισπανό στο 120′ του τελικού θέλοντας να έχει εκείνον στα πέναλτι αντί του Μεντί) και στη συνέχεια ο Κέπα έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ, για να δοθεί το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο κόκκινο κομμάτι του επιβλητικού γηπέδου.

 

Η κατάκτηση του League Cup Αγγλίας από τη Λίβερπουλ θα μείνει αξέχαστη στον Κώστα Τσιμίκα, καθώς ο διεθνής αριστερός μπακ έγινε μόλις ο τρίτος Έλληνας που παίρνει τρόπαιο στην Αγγλία και ο δεύτερος που πανηγύρισε το συγκεκριμένο, μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη!

 

Για τον Κώστα Τσιμίκα, η βραδιά στο Λονδίνο ήταν ξεχωριστή. Ήταν ο πρώτος του τίτλος με τους «κόκκινους» στην δεύτερη του χρονιά στο σύλλογο του Μερσεϊσάιντ, ενώ έγινε ο δεύτερος Έλληνας που παίρνει το League Cup μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο παλαίμαχος «κάπτεν» της Εθνικής ήταν ο πρώτος που είχε σηκώσει την «κούπα» στο Νησί, πριν από 22 χρόνια και συγκεκριμένα στις 27/02/2000, όταν με την φανέλα της Λέστερ πανηγύρισε την κατάκτηση του League Cup με το 2-1 επί της Τρανμίρ.

 

Ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ έγινε συνολικά ο τρίτος Ελληνας που κατέκτησε τίτλο στην Αγγλία. Εκτός του Θοδωρή Ζαγοράκη και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση τροπαίου στο Νησί, αυτό του Κυπέλλου. Ως παίκτης της Άρσεναλ ο «Sokratis» είχε περάσει αλλαγή στον τελικό της 1ης Αυγούστου 2020, όταν οι «κανονιέρηδες» είχαν επικρατήσει με 2-1 της Τσέλσι.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ