Ξέσπασε πόλεμος στο ποδόσφαιρο


του Περικλή Στέλλα

Είναι πλέον μία σκληρή πραγματικότητα και στο ποδόσφαιρο. Πό-λε-μος!!! Δέκα μήνες σχεδόν μετά την ξαφνική εξαγγελία της δημιουργίας της από 12 ευρωπαϊκά κλαμπ, η European Super League επιστρέφει, με τους πρωτεργάτες της, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης να στέλνουν ανανεωμένη πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν έγινε έξαλλος και έστειλε τελεσίγραφο στους…υποκινητές και αντάρτες, απειλώντας τους με αποκλεισμό, δια παντός, από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, όπως είχε προαναγγείλει αποκάλυψε την οριστική δημιουργία της Σούπερ Ευρωπαϊκής Λίγκας. Και μάλιστα αποκάλυψε το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το περιεχόμενο της επιστολής: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι σύλλογοι πρέπει να διατηρούν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το δικό τους εμπορικό μέλλον και να προτείνουν εναλλακτικές για το ποδόσφαιρο. Αυτές:

1.παράσχουν διοργανώσεις πιο ελκυστικές για τον καταναλωτή καλύπτοντας την απαίτηση για πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις

2.θα διασφαλίσει καλύτερο οικονομικό έλεγχο που θα υποστηρίξει την ανταγωνιστικότητα και που 3.θα παρέχει σταθερότητα και

4.θα επιτρέψει φορμάτ που θα καρποφορήσουν τη δημιουργία μεγαλύτερων συλλόγων από διαφορετικές πόλεις, ανεξαρτήτως της έκτασης ή του πληθυσμού των χωρών τους, προάγοντας την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα στην ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιστεύουμε ακράδαντα, επίσης, ότι οποιοδήποτε εποπτικό σύστημα πρέπει να είναι ανεξάρτητο ώστε να επιτηρεί επαρκώς το παιχνίδι και τις διάφορες διοργανώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Τσέφεριν: ‘’Εάν το τολμήσετε, θα διαγραφείτε οριστικά’’

Μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της επιστολής, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Τσέφεριν, έγινε έξαλλος και απειλεί πλέον με αποκλεισμό από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις την ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Είπε χαρακτηριστικά: «Έχω να πω σε αυτούς που μιλάνε για την European Super League, πως δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το καλό του ποδοσφαίρου. Δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Έχω κουραστεί με όσα λένε για αυτήν την νέα λίγκα. Αυτό δεν είναι ποδοσφαιρικό πρότζεκτ. Αρχικά, άρχισαν την ιδέα εν μέσω πανδημίας και τώρα μαθαίνω πως θέλουν να ρίξουν ένα νέο πρότζεκτ ενώ έχουμε πόλεμο! Δεν ξέρω τι κάνουν ακριβώς. Έχουν τα χρήματα για να γράφουν πως, “Βοηθάμε με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και τους μικρότερους”. Έχουν αυτήν την δυνατότητα και το χρησιμοποιούν. Όλοι ξέρουν ότι λένε ανοησίες. Για αυτούς οι οπαδοί είναι… πελάτες, για εμάς δεν είναι. Δεν τους βλέπουμε έτσι. Θέλουν να έχουν την δικιά τους διοργάνωση; Δεν μπορώ να τους το απαγορέψω, ούτε εγώ, ούτε κανείς. Αλλά αν το αποφασίσουν, τότε θα αποβληθούν αυτόματα από τις δικές μας διοργανώσεις».

Τρία είναι τα σοβαρά δεδομένα. Το ένα: ’’Η αλήθεια είναι ότι το χρήμα στην ΟΥΕΦΑ και στο τσάμπιονς λιγκ το φέρνουν οι ομάδες ελίτ, όπως είναι η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους, η Μπάγερν κλπ. Το δεύτερο: Η αλήθεια επίσης είναι πως ενώ οι ομάδες αυτές φέρνουν όλο το χρήμα, δεν κερδίζουν όσα πραγματικά αξίζουν και πρέπει, αλλά γεμίζει το ταμείο της ΟΥΕΦΑ που θησαυρίζει. Το τρίτο: Από τη στιγμή που με δήλωση του πριν από λίγες ώρες, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν λέει ότι δεν μπορεί να τους εμποδίσει, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι, ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την δημιουργία της European Super League(ESL) και επίσης ότι αναμένεται να ακολουθήσουν τους τρεις(Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα) και οι άλλοι μεγάλοι της Ευρώπης. Εάν αυτό συμβεί τότε, το σημερινό Champions League οδηγείται στην διάλυση.

Οι φήμες για επιστροφή της European Super League στο προσκήνιο έγιναν πραγματικότητα, με τους ιθύνοντες της νέας λίγκας να στέλνουν επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξηγώντας το νέο και ανανεωμένο project…


 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ