Παρουσίαση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του νέου ψηφιοποιημένου σύστηματος προγραμματισμού

Με ένα κλικ θα γίνεται στο εξής, από τους εκπαιδευόμενους οδηγούς και τους εκπαιδευτές τους, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο προγραμματισμός των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων, χωρίς γκισέ, ουρές ή μετακινήσεις.

Τη νέα υπηρεσία, που εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αναμένεται να διευκολύνει τους πολίτες μειώνοντας την ταλαιπωρία τους, παρουσίασαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκη και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη.

Η νέα αυτή υπηρεσία εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και, όπως επισήμανε ο κ. Πιερρακάκης, «αντανακλά τη βούληση της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας του ψηφιακού μετασχηματισμού των περιφερειών της χώρας και της καλύτερης εξυπηρέτησης του πολίτη συνολικότερα από κάθε περιφέρεια και κάθε κρατική δομή της χώρας».

Γνωστοποίησε δε, ότι στην πορεία θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, ενώ πολλά ακόμη πράγματα σε αυτόν τον τομέα θα γίνουν ψηφιακά. «Θα υπάρχει ένα car wallet στο κινητό μας, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει όπου θα βρίσκονται εκεί το δίπλωμά μας, η άδεια κυκλοφορίας», επισήμανε.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ