BBC: Mπορούν πιθανές συνομιλίες Ζελένσκι- Πούτιν να οδηγήσουν σε διπλωματική λύση;

Στο ερώτημα αν μια συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι θα μπορούσε να οδηγήσει σε διπλωματική λυση στην Ουκρανία επιχειρεί να απαντήσει ο ανταποκριτής του BBC στο Κίεβο.

«Καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πού θα μπορούσαν αυτές να οδηγήσουν», επισημαίνει.

Προσθέτει δε ότι ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει πρόθυμός να συζητήσει με τον Πούτιν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας – συμπεριλαμβανομένης της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθεισών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία – ένας εκ των αξιωματούχων του τονίζει ότι σε αυτά τα πεδία δε θα υπάρξουν υποχωρήσεις.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι θα ήθελε οποιοσδήποτε συμβιβασμός- όσον αφορά στην κυριαρχία και την ασφάλεια (όπως πιθανές συμμαχίες με άλλα κράτη) – να τεθούν σε δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο λαός της Ουκρανίας.

Με το πέρασμα των χρόνων, όσο πιο επιθετική γίνεται η Ρωσία απέναντι στην Ουκρανία, τόσο ενδυναμώνεται πολιτικά η αίσθηση εθνικής ταυτότητας των Ουκρανών, εντείνοντας τη στροφή προς τη Δύση, υπογραμμίζει το BBC.

Διερωτάται δε αν μπορεί η βαρβαρότητα αυτού του πολέμου και η δίψα για ειρήνη να αλλάξει την κοινή γνώμη;

«Για να υπάρξει κάποιου είδους διπλωματικό αποτέλεσμα, ο Ζελένσκι εναποθέτει τις ελπίδες του στο να επιχειρήσει ο Πούτιν να ελαχιστοποιήσει περαιτέρω απώλειες, ειδικά αν φτάσει στο σημείο να στείλει στο μέτωπο ενισχύσεις αποτελούμενες από λιγότερο εκπαιδευμένους στρατιώτες».

Πηγή: skai.gr


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ