FFHS:Το παγκόσμιο ρεκόρ…ανέπαφης εστίας του Ίκερ Κασίγιας

Ο Ίκερ Κασίγιας ηγείται της παγκόσμιας κατάταξης όλων των εποχών, που παρουσίασε σήμερα η Διεθνής Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), για τερματοφύλακες με τα περισσότερα παιχνίδια για εθνικές ομάδες χωρίς να δεχθούν γκολ.

 

Ο Ισπανός τερματοφύλακας που έχει αποχωρήσει από τη διεθνή σκηνή από το 2016, νικητής πέντε ετήσιων βραβείων IFFHS, ως ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο (το τελευταίο το  2012), έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 1-03 από τα 167 παιχνίδια που υπερασπίστηκε την εστία της  εθνικής Ισπανίας.

Ο Ισπανός είναι ο μόνος στον κόσμο που ξεπέρασε το όριο των 100, ένα εκπληκτικό επίτευγμα και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εμφανιστεί ένας δεύτερος τέτοιος τερματοφύλακας.

 

Μεταξύ των ενεργών τερματοφυλάκων, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν-ο οποίος βρίσκεται στην δεύτερη θέση- έχει τα περισσότερα ματς χωρίς γκολ (77), αλλά είναι απίθανο να αυξήσει τον απολογισμό του.

Στην τρίτη θέση είναι ο Έντγουιν φαν ντερ Σάαρ (Ολλανδία) με 72 ματς-από το 176-χωρίς γκολ

 

Οι επόμενοι που αγωνίζονται ακόμα, απέχουν πολύ από τον κάτοχο του ρεκόρ: Ούγκο Γιορίς (62/Γαλλία) και Νταβίντ Οσπίνα (61/Κολομβία).

 

Αυτή τη στιγμή, 25 τερματοφύλακες συγκεντρώνουν 50+ ματς χωρίς να δεχθούν γκολ με την εθνική ομάδα, σε όλη την ιστορία του ποδοσφαίρου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ