Εν αναμονή των νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας-Συγκλονισμένος ο ΟΗΕ από τις εικόνες στην Μπούκα

Στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι οποίες μάλιστα πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα Τετάρτη, προχωρούν οι ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο του νέου πακέτου κυρώσεων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ σκοπεύει να απαγορεύσει «όλες τις νέες επενδύσεις» στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Επιπλέον, οι προϋπάρχουσες κυρώσεις σε βάρος ρωσικών τραπεζών και κρατικών επιχειρήσεων θα γίνουν αυστηρότερες, ενώ περισσότεροι Ρώσοι αξιωματούχοι και μέλη των οικογενειών τους θα υποστούν τιμωρητικά μέτρα, διευκρίνισε η Ψάκι.

«Τα μέτρα αυτά θα φθείρουν εργαλεία κλειδιά της κρατικής εξουσίας της Ρωσίας, θα καταφέρουν οξύ και άμεσο οικονομικό πλήγμα στη Ρωσία και θα καταστήσουν υπεύθυνα τα μέλη της ρωσικής κλεπτοκρατίας η οποία χρηματοδοτεί και υποστηρίζει τον πόλεμο του Πούτιν», συμπλήρωσε η κυρία Ψάκι.

Παράλληλα η Τζεν Ψάκι αναφέρθηκε στις εικόνες φρίκης από την πόλη Μπούκα λέγοντας μπορεί να είναι απλά «η κορυφή του παγόβουνου» στον επιθετικό πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία, σύμφωνα με την προεδρία των ΗΠΑ.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «πιθανόν διέπραξαν επίσης φρικαλεότητες» σε τμήματα της Ουκρανίας που δεν είναι προσβάσιμα αυτή τη στιγμή, εκτίμησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, χθες Τρίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ