Οικονόμου: 14 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιλογή Προσωπικού Βοηθου ΑμεΑ

«Έχει ήδη εκδοθεί η πρόσκληση για τη δράση “Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ” και από 14 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιλογή προσωπικού βοηθού», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο συνεχίζουμε, παρά τις επάλληλες κρίσεις, τις δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα», τονίζει.

 

Τι είναι ο Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ

 

Προσωπικούς βοηθούς από το κράτος θα έχει από φέτος ένας μικρός αρχικά αριθμός ατόμων με αναπηρία. Η εφαρμογή του προσωπικού βοηθού για ΑμεΑ ηλικίας 16 έως 65 ετών ψηφίστηκε πέρυσι τον Οκτώβριο, με την προοπτική η πρώτη φάση του προγράμματος να λειτουργήσει πιλοτικά το 2022. Τον προσωπικό βοηθό θα τον προσλαμβάνουν οι ίδιοι και θα τον πληρώνει το κράτος, και αυτός θα διευκολύνει το άτομο με αναπηρία (κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή) σε δράσεις της ζωής του. Θα είναι, δηλαδή, ο αρωγός στην καθημερινότητα ενός ατόμου με αναπηρία, που θα φροντίζει για ό,τι έχει ανάγκη ο άνθρωπος αυτός αναφορικά με μια αυτόνομη διαβίωση, σε τομείς που αφορούν την αυτοεξυπηρέτηση, την κοινωνικοποίηση, την εργασία, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία του κ.ά.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ