Τζανάκης για Σαγκάη: Δεν είναι δυνατόν να έχεις 300.000 κρούσματα και τρεις νεκρούς

Αμφισβητεί τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών Αρχών στη Σαγκάη ο καθηγητής πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του ότι βάσει των 300.000 κρουσμάτων κορωνοϊού οι νεκροί θα έπρεπε να είναι 1.000 με 3.000 και μάλιστα με τα στατιστικά της Ελλάδας και όχι μιας αχανούς χώρας με κακό εμβολιαστικό στάτους.

«Δεν είναι δυνατόν να έχεις 300.000 κρούσματα σε ένα πληθυσμό όπου οι άνω των 65 είναι 30 και 40% ανεμβολίαστοι, και μάλιστα με εμβόλιο ανίσχυρο στην Όμικρον 2, πολύ πιο ανίσχυρο από τα δικά μας, και να έχεις τρεις νεκρούς» είπε ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι το κινεζικό δόγμα «μηδενικής ανοχής» λειτούργησε έως και τη μετάλλαξη Δέλτα, ωστόσο το χαρακτήρισε «ανίσχυρο» απέναντι στην Όμικρον και την Όμικρον 2.

«Μιλάμε για πολύ διεισδυτική μεταδοτικότητα, η οποία μπορεί να κατασταλεί πρόσκαιρα, αλλά πολύ γρήγορα φουντώνει. Μακάρι να το πετύχουν έστω με αυτά τα μέτρα, τα ανεφάρμοστα για δυτικές κοινωνίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο καθηγητής τόνισε, επίσης, πως η Κίνα «μας έχει συνηθίσει σε αδιαφάνεια».

«Μιλάμε για μια χώρα χωρίς ωράρια εργαζόμενων, μια χώρα που δεν υπάρχουν εργάσιμες μέρες, που η κοινωνική οικονομική και πολιτιστική ζωή είναι εντός συγκεκριμένων πλαισίων και μιλάμε για μια έκταση που είναι λίγο μικρότερη από την Κρήτη με 26 εκατ. κατοίκους. Καταλαβαίνετε ότι αυτό το συνονθύλευμα των κοινωνικών οικιστικών και άλλων παραμέτρων προϋποθέτει πολύ προηγμένο σύστημα δημοσίας υγείας για να αντιμετωπίσεις μια τέτοια έξαρσης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η Σαγκάη ανακοίνωσε νωρίτερα ακόμη επτά θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων στους 10.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ