Ανάρτηση του Σωτήρη Σέρμπου, συμβούλου εξωτερικής πολιτικής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για τον βανδαλισμό της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας

«Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις. Η εκ νέου απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος εκ μέρους του Τούρκου προέδρου, προσέφερε καύσιμη ύλη ώστε να τροφοδοτηθεί τόσο η πόλωση και ο διχασμός όσο και να ικανοποιηθούν οι βαθύτερες αντιλήψεις ενός τμήματος της τουρκικής κοινωνία» δήλωσε με ανάρτησή του ο Αν. Καθηγητής και Σύμβουλος ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος.

«Στο πλαίσιο ενός ανανεωμένου ανταγωνισμού που εμπεριέχει και τη διάσταση της πολιτιστικής αντιπαράθεσης με τη Δύση. Πέρα και πάνω από όλα, εργαλειοποιώντας ένα απαράμιλλο μνημείο ενότητας με οικουμενικό χαρακτήρα. Εξέλιξη που -μεταξύ άλλων- έπληξε τη θέση και το status του Φαναρίου. Προκαλώντας χαμόγελα ικανοποίησης τόσο στο Πατριαρχείο Μόσχας όσο και στο Κρεμλίνο.»

 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ