Νέες προκλητικές δηλώσεις του τουρκικού λιμενικού: Kατηγορεί την Ελλάδα ότι κακομεταχειρίζεται τους πρόσφυγες στο Αιγαίο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το τουρκικό λιμενικό για το προσφυγικό κατηγορώντας την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, με ανακοίνωσή του το λιμενικό της Τουρκίας απαντάει στις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και κατηγορεί την Ελλάδα ότι κακομεταχειρίζεται τους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Κάνει αναφορά για πάνω από 1.200 push backs από το 2020, γεγονός το οποίο -όπως αναφέρει- κάνει τους πρόσφυγες και μετανάστες να κάνουν ένα πιο επικίνδυνο ταξίδι όπως αυτό προς την Ιταλία με αποτέλεσμα τις τραγωδίες στο Αιγαίο.

Η μακροσκελής όσο και προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού λιμενικού αναφέρει:

«Ως Διοίκηση Τ/Ακτοφυλακής, επιθεωρούμε συνεχώς όλες τις οδούς διέλευσης για να αποτρέψουμε παράτυπους μετανάστες. Ειδικότερα, επιχειρούμε 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, από θάλασσα, ξηρά και αέρα για να αποτρέψουμε να πεθάνουν παράτυποι μετανάστες που απωθούνται στα Τ/χωρικά ύδατα από την Ελληνική Ακτοφυλακή και αφήνονται στο έλεος της τύχης.

Οι ιστορίες των παράτυπων μεταναστών που διασώθηκαν από την Τ/Ακτοφυλακή σε όλα σχεδόν τα περιστατικά απωθήσεων συνεχίζουν να αποκαλύπτουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη με όλη τους τη σαφήνεια με ποιόν τρόπο η Ελλάδα αγνόησε τις ζωές των μεταναστών και τους απώθησε πίσω στα Τ/χωρικά ύδατα.

Οι ιστορίες των παράτυπων μεταναστών κάνουν όλο τον κόσμο να σκέφτεται ξανά και ξανά για την ανθρωπότητα, ακόμη και να ντρέπεται για λογαριασμό της ανθρωπότητας. Πολλοί μετανάστες, που ξυλοκοπήθηκαν, τους πέρασαν χειροπέδες, τους πήραν τα τιμαλφή τους, τους πήραν τις μηχανές των σκαφών, τους έκοψαν τους σωλήνες βενζίνης, και ακόμα και τους πέταξαν στη θάλασσα περνώντας χειροπέδες στα χέρια τους, χωρίς να λάβουν υπόψιν τους αν είναι γυναίκες ή παιδιά, επαναφέρονται στη ζωή με τις επιτυχημένες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που διοργανώνει η Διοίκησή μας.

Η Διοίκηση της Τ/Ακτοφυλακής, από την έναρξη των περιστατικών απωθήσεων το έτος 2020, έχει διασώσει 33.964 παράτυπους μετανάστες σε 1.295 περιστατικά απωθήσεων που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τα τελευταία χρόνια, οι παράτυποι μετανάστες έχουν αλλάξει την οδό διέλευσης στη θάλασσα προς την Ιταλία, καθώς είναι εκτεθειμένοι στην πολιτική καταπίεσης και τη στρατηγική απωθήσεων που εφαρμόζουν οι δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Αυτή η διαδρομή κάνει το ήδη επικίνδυνο ταξίδι της μετανάστευσης ακόμη πιο επικίνδυνο.

Μεγαλύτερα θαλάσσια σκάφη φορτώνονται με παράτυπους μετανάστες πολύ πέραν της χωρητικότητάς τους, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για κάθε έναν από τους παράτυπους μετανάστες που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αυτών των επικίνδυνων ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής της Ιταλίας.

Προκειμένου η χώρα μας, η οποία εκπληρώνει όλες τις ευθύνες που επιβάλλονται με τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου 2016, να περιορίσει βιώσιμα τις παράτυπες διελεύσεις Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι επιτακτική ανάγκη να εκπληρώσει την ίδια συμφωνία και η Ελλάδα. και να σταματήσει να απωθεί τους παράτυπους μετανάστες κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου.

Προκειμένου να τερματιστούν οι απωθήσεις με θανάτους και βασανιστήρια, να αποτραπεί η απώλεια ζωής περισσότερων παράτυπων μεταναστών και να τερματιστεί αυτή η δίωξη, καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ελληνικές αρχές, που αγνοούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, να ενεργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Τι «ξεχνά» η Τουρκία

Ωστόσο, αυτό που δεν αναφέρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση βέβαια  είναι σε ποια καράβια και από που επιβιβάζονται αυτοί οι μετανάστες το ταξίδι των οποίων πολλές φορές ξεκινάει από την Τουρκία.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ