Hμερίδα AI & PEACE Tα δυνητικά οφέλη και οι απειλές για τις σύγχρονες κοινωνίες μας, σε μια περίοδο παγκόσμιας αστάθειας

Υπό την Αιγίδα της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή

 

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2022. Μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να συμβάλλει στην επίτευξη ειρήνης; Ποια είναι τα δυνητικά οφέλη της για τις σύγχρονες κοινωνίες μας και ποιες οι απειλές, σε μια περίοδο αλλαγών και παγκόσμιας αστάθειας;

 

Το Ευρωπαϊκό Νομικό Παρατηρητήριο για τις Νέες Τεχνολογίες (ΕLONTech) και η ομάδα της  WeFor, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση με θέμα “AI & Peace (Τεχνητή Νοημοσύνη & Ειρήνη)”, με την συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, της τεχνολογίας και της καινοτομίας και την υποστήριξη καινοτόμων θεσμικών φορέων και εταιρειών.

 

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στo Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

 

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει δύο θεματικές συζητήσεις σε κρίσιμους τομείς που συνδέονται με τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις Γεωπολιτικές Αλλαγές της εποχής μας.

 

Η πρώτη θεματική ενότητα έχει τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Χάραξη Πολιτικής», με ομιλητές την Εύα Καϊλή , Αντιπρόεδρο του ΕΚ, τον Χρήστο Ταραντίλη, Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, και τον Γιάννη Μαστρογεωργίου, Ειδικό Γραμματέα Προοπτικής Διερεύνησης της Κυβέρνησης. Την συζήτηση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Δουδωνής, διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

 

Η δεύτερη θεματική ενότητα εστιάζει στη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με την Κοινωνική Καινοτομία και τον Κοινωνικό Αντίκτυπο. Ομιλητές θα είναι η Νίκη Ηλιάδη, στέλεχος του The Future Society και ο Στέφανος Βιτωράτος, συνιδρυτής της Homo Digitalis. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Βασίλης Κουτσούμπας, συνιδρυτής της WeFor.

 

Eισαγωγική Ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας.

 

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της  Aντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή. Υποστηρικτής Επικοινωνίας η ΑCTION Global Communications Hellas.

 

Για συμμετοχή, μπορείτε να στείλετε email στο info@elontech.org ή να εγγραφείτε εδώ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ