Με κάθε τρόπο προσπαθούν να αποφύγουν οι Ρώσοι πολίτες τη μερική επιστράτευση που κύρηξε στη χώρα ο Βλάντιμιρ Πούτιν.
Χθες το βράδυ το ουκρανικό δίκτυο NEXTA ανήρτησε φωτογραφία που φέρεται να δείχνει νεαρούς, ως επί το πλείστον Ρώσους, να προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα με τη Γεωργία. Μποτιλιαρισμένοι με αυτοκίνητα και οι δρόμοι.
Η ανακοίνωση της άμεσης επιστράτευσης 300.000 εφέδρων, προκάλεσε φόβο ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη Ρωσία.
This is what is happening now on the border between #Russia and #Georgia.
Video: Ekho Kavkaza pic.twitter.com/3eFznx3dvf
— NEXTA (@nexta_tv) September 21, 2022
Το αδιαχώρητο και στους δρόμους που οδηγούν στη Φινλανδία.
#Breaking: just in – The traffic jam at the border with #Russia/#Finland has pilled up to 35KM and is rising by the hour, it is the only border who is still open for Russian civilians with shengen visas, after #Putin announced he will send 300.000 new troops to #Ukraine. pic.twitter.com/EOJ1346qDO
— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) September 21, 2022
Την ίδια ώρα τα αεροπορικά εισιτήρια χωρίς επιστροφή, έχουν γίνει ανάρπαστα στη χώρα με την τιμή τους να εκτοξεύεται.
Ο φθηνότερος προορισμός τη στιγμή είναι το Ντουμπάι με την τιμή να κυμένεται στα στα 5 χιλιάδες ευρώ ανά εισιτήριο, ποσό που είναι περίπου πέντε φορές ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Ρωσίας, σύμφωνα με το Google Data και το ειδησεογραφικό πρακτορείο RBK.
Επίσης τα πιο δημοφιλή λήματα αυτή τη στιγμή στη μηχανή αναζήτησης της Google είναι πλέον «πώς να φύγεις από τη Ρωσία» και «πώς να σπάσεις το χέρι σου».
Παράληλλα, τουλάχιστον 1.026 άτομα συνελήφθησαν χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της μερικής επιστράτευσης, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Σύμφωνα με την OVD-Info, οργάνωση που ειδικεύεται στην καταμέτρηση συλλήψεων, κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε τουλάχιστον 36 πόλεις της χώρας.
Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.