Ν. Ανδρουλάκης για Ιράν: Χρέος μας να είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα απέναντι στην ανισότητα

«Η αιματηρή καταστολή των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στο Ιράν μετά την άγρια δολοφονία της 22χρονης #MashaAmini συγκλονίζουν. Ο αγώνας απέναντι στην ανισότητα, την καταπίεση και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου είναι διαρκής και έχουμε χρέος να είμαστε αλληλέγγυοι» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης για την κρατική δολοφονία της Masha Αmini στο Ιράν και την βίαιη καταστολή των διαμαρτυριών που έχουν ξεσπάσει.

Είναι υπόθεση όλης της ανθρωπότητας η έμφυλη ισότητα. Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να κωφεύει απέναντι στην ακραία βία κατά των γυναικών στο Ιράν, όπου πριν λίγες ημέρες η 22χρονη Μαχσά Αμινί δολοφονήθηκε στα κρατητήρια από τις αρχές του θεοκρατικού καθεστώτος διότι «δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ», πυροδοτώντας ένα πρωτοφανές κύμα οργής. Δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι μπροστά στη σοκαριστική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, ούτε να εθελοτυφλούμε μπροστά στον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση τους. Η Ε.Ε οφείλει να αναλάβει δράση για την εξασφάλιση δίκαιης δίκης και την απόδοση ευθυνών. Συμπαραστεκόμαστε στις διαμαρτυρίες των Ιρανών πολιτών στην Τεχεράνη και διεκδικούμε σθεναρά την ψύχραιμη και ειρηνική αντιμετώπισή τους από τις αρχές. Οι διαδηλώσεις τους αποτελούν αγώνα ενάντια στην πατριαρχία την ανισότητα, την καταπίεση και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών. Οι προοδευτικές δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλουμε να ηγηθούμε πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της ισότητας και της ισοτιμίας των Φύλων, που οφείλει να είναι υπόθεση ολόκληρης της ανθρωπότητας.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ