Κύπρος: Αύριο η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, σύμφωνα με απόφαση της η Ιερά Συνόδου

Η εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου Κύπρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου μετά την θεία λειτουργία.

 

Την απόφαση αυτή έλαβε η Ιερά Σύνοδος στη συνεδρίαση της Πέμπτης, κατά την οποία επίσης επικυρώθηκαν με ειδική πράξη τα αποτελέσματα του πρώτου σταδίου των εκλογών, που ήταν η λαϊκή ψήφος.

Από αυτό αναδείχθηκε το τριπρόσωπο, που απαρτίζεται από τους Μητροπολίτες Πάφου Γεώργιο, Λεμεσού Αθανάσιο και Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα.

Τα 16 μέλη της Ιεράς Συνόδου θα κληθούν να εκλέξουν με μυστική ψηφοφορία τον νέο προκαθήμενο μεταξύ των τριών. Αρχιεπίσκοπος θα αναδειχθεί εκείνος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 9 τουλάχιστον ψήφους.

Εάν αυτή δεν επιτευχθεί στον πρώτο γύρο, θα ακολουθήσει δεύτερος με συμμετοχή μόνο των δύο πρώτων και σε περίπτωση που μετά και την δεύτερη ψηφοφορία υπάρχει ισοψηφία, διενεργείται κλήρωση.

Η απόφαση για το χρόνο διεξαγωγής της εκλογής ήταν ομόφωνη. Ιερά Σύνοδος απέρριψε τις δύο ενστάσεις που είχαν υποβληθεί για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ