Δεν μπορείτε να μας κοροϊδεύετε όλους κ. Μητσοτάκη.

Γράφει ο Αρίστος Χριστοδούλου*

Δεν μπορείτε να μας κοροϊδεύετε όλους κ. Μητσοτάκη. Αυτά αλλού.
Από σήμερα διορίστηκε βουλευτής για τη νέα Βουλή ο κ.Στυλιανιδης.Ο κ.Μητσοτακης του έδωσε την μοναδικη έδρα του απόδημου Ελληνισμού που θα πάρει η ΝΔ στις εκλογές.Θα το θεωρούσα μεγάλη τιμή για τον Ελληνισμό της Κυπρου εάν οποιοδήποτε Ελληνικό κόμμα από τα τρία πού θα πάρουνε τις τρεις έδρες για τον απόδημο ελληνισμό,την έδινε σε Έλληνα της Κύπρου. Όχι όμως στον Στυλιανίδη.

Με ποια κριτήρια κ. Μητσοτάκη επιλέξατε τον κ. Στυλιανίδη για την άκρως τιμητική αυτή θέση;

Το μοναδικό κριτήριο ήταν να βολεψετε τον κ.Στυλιανιδη για να ικανοποιήσετε η να ξεπληρωσετε εκείνους που σας τον επέβαλαν τότε για υπουργό. Λες και σε ολόκληρη η Ελλάδα ήταν δύσκολο να βρείτε ακόμη ένα αποτυχημένο υπουργό.

Έπρεπε λοιπόν ο Στυλιανίδης να παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδος.Αλλα πως; Συνηθίζεται οι τεχνοκράτες εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, μετά την πρώτη τους θητεία , εάν θέλουν συνεχίσουν για δεύτερη, τότε πρέπει να κατεβαίνουν στο κυνήγι του σταυρου , για να βγουν βουλευτές. Όπως τώρα ο Πιερρακάκης, ο πιο πετυχημένος υπουργός σας. Ο κ.Στυλιανιδης έχει πάρει τιμής ένεκεν την Ελληνική υπηκοότητα.

Μπορούσε λοιπόν να κατέβει στο κυνήγι του σταυρού σε μία εκλογική περιφέρεια της Αθήνας. Το ξέρετε δεν θα έβγαινε. Μπορούσατε να το βάλετε , αφού τόσο πολύ τον θέλατε, σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, που δεν χρειάζεται σταυρό. Δεν τολμήσατε όμως. Πώς να το δικαιολογήσετε; Τι να πείτε; Ότι ήταν επιτυχημένος και τον επιβραβεύετε. Θα γελούσαν και οι πέτρες. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις για τη δημοφιλία και τις ικανότητες των υπουργων ο κ.Στυλιανιδης ερχόταν με τους τελευταίους. Εξάλλου ο κόσμος τον είδε και στις πυρκαγιές και στις χιονοπτώσεις και στις πλημμύρες.

Έτσι λοιπόν ήταν ο μόνος τρόπος να βολευτεί ο κ. Στυλιανίδης και εσείς να φανείτε συνεπείς στους φίλους σας.

Δεν ξέρω. Ίσως είμαι πιο πολύ ρομαντικός από ότι πρέπει. Ίσως να μην το δικαιολογεί και ο χαρακτήρας μου και η μέχρι σήμερα διαδρομή μου. Δεν έχω τίποτα προσωπικο με τον κ.Στυλιανιδη. Απλά διαφωνούμε σε πολλά . Ιδίως για τις θέσεις του στο Κυπριακό. Όπως διαφωνώ και με τους περισσότερους. Όμως αν με ρωτούσατε ποιον θα ήθελα στη θέση του κ.Στυλιανιδη θα έλεγα τη Χαρίτα Μάντολες ή την Ελένη Φωκά. Για να τις βλέπουν οι υπόλοιποι 300 πατέρες του έθνους κάθε μέρα και να μαθαίνουν τι σημαίνει να είσαι Έλληνας.


*Ορθοπαιδικός Χειρουργός


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ