Σπούδασε Διοίκηση Τουρισμού, Φιλοξενία και Επιχειρηματικότητα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ)

Τους πρώτους της φοιτητές και φοιτήτριες θα υποδεχθεί, τον προσεχή Σεπτέμβριο, η νέα Σχολή Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) με έδρα την όμορφη, παραλιακή, πόλη της Πάφου, η οποία βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Κύπρου. Η νέα Σχολή έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη συμπερίληψη, κάτω από την ίδια ακαδημαϊκή ομπρέλα, των γνωστικών αντικειμένων της Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας, Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακού Επιχειρείν.

Η Σχολή αποτελείται από δύο Τμήματα, το υφιστάμενο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας και το νεοϊδρυθέν Τμήμα Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακού Επιχειρείν. Το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα με εξειδίκευση στη Διοίκηση Τουρισμού και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, ενώ το νεοϊδρυθέν Τμήμα θα προσφέρει προγράμματα στη Διοίκηση με δύο διακριτές κατευθύνσεις: Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία και Ψηφιακή Διοίκηση. Τα δύο Τμήματα συμπληρώνει η Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου. Η Ακαδημία θα αποτελείται από μικρότερα ινστιτούτα, όπως το υφιστάμενο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου που προσφέρει επαγγελματική εκπαίδευση και πρακτική κατάρτιση στη Διαχείριση Μονάδων Φιλοξενίας και τις Μαγειρικές Τέχνες. Μέσα στα σχέδια του Πανεπιστημίου, είναι και η ένταξη στην Ακαδημία της Σχολής Ξεναγών του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα προγράμματα σπουδών της Σχολής παρέχουν εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση αιχμής στους τομείς της Διοίκησης, του Τουρισμού, της Φιλοξενίας και της Επιχειρηματικότητας, με έμφαση σε σύγχρονα θέματα στρατηγικής μάρκετινγκ, ανθρώπινου δυναμικού, λογιστικής και οικονομικών. Το ευρύ φάσμα αυτών των επιστημονικών πεδίων καθιστά τους αποφοίτους της Σχολής ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ενώ τους παρέχει επίσης την ευκαιρία να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα σε συναφείς κλάδους.

Όσον αφορά την απασχόληση, οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία, στον τομέα των υπηρεσιών, σε καινοτόμες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και τεχνολογίας, ενώ παράλληλα τους δίνει πρωτίστως και τη δυνατότητα να αναπτύξουν και οι ίδιοι τις δικές τους νεοφυείς επιχειρήσεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον, η περίοδος πρακτικής εκπαίδευσης που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρακτικές δεξιότητες και να τις εφαρμόσουν σε πραγματικές συνθήκες. Αυτή η εμπειρία προσφέρει στους αποφοίτους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και τους δίνει προβάδισμα σε σχέση με άλλους υποψηφίους όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η συνεργασία, συνέργειες και εμπλοκή της Σχολής με οργανισμούς, ερευνητικά κέντρα, επαγγελματικούς συνδέσμους και οργανωμένα σύνολα που σχετίζονται με τη τουριστική βιομηχανία, συνέβαλαν καθοριστικά στην αναπροσαρμογή και τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών έτσι ώστε να ανταποκρίνονται και να ικανοποιούν κατά τρόπο βέλτιστο τις ανάγκες της οικονομίας. Την ίδια στιγμή πρέπει, επίσης, να τονιστεί ότι το ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής έχει πλήρη αντίληψη και υιοθετεί την αναγκαιότητα σύνδεσης των προγραμμάτων με τη μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας της Σχολής βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της διεθνούς λίστας αξιολόγησης της Σαγκάης για το 2022. Ανάμεσα σε πέραν των 2.500 πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που αξιολογήθηκαν το Τμήμα βρίσκεται στις θέσεις 51-75 ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και ανάμεσα στα 20 καλύτερα στην Ευρώπη. Η δημιουργία της Σχολής δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη καταξίωση στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο. Άλλωστε η στοχοπροσήλωση στην ακαδημαϊκή αριστεία και η διαρκής επένδυση σε εγνωσμένου κύρους ανθρώπινο δυναμικό αποτελούν εχέγγυα για την περαιτέρω ανάπτυξη.

Η δημιουργία της Σχολής Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας έρχεται να καλύψει τις ανάγκες εκπαίδευσης και κατάρτισης τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η συνεργασία και οι συνέργειες της Σχολής με το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας, θα της επιτρέψουν τη χάραξη στρατηγικής στην τουριστική εκπαίδευση της Κύπρου, η οποία θα συμβάλει στον μέγιστο βαθμό στη διασφάλιση της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας, και θα ενισχύσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της στις διεθνείς αγορές.

Η λειτουργία της νέας Σχολής στην Πάφο, σε συνάρτηση με την ενσωμάτωση του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου στην Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου της Σχολής, και σε συνδυασμό με την αναμενόμενη μεταφορά της Σχολής Ξεναγών από το Υφυπουργείο Τουρισμού στο ΤΕΠΑΚ, δημιουργεί μια τεράστια δυναμική η οποία θα δράσει καταλυτικά προς την περαιτέρω ανάδειξη των τουριστικών επαγγελμάτων.

Το όραμα της νέας Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας είναι να εξελιχθεί και να καθιερωθεί ως ένα διεθνές κέντρο έρευνας και αριστείας στα επιστημονικά και επαγγελματικά πεδία που πραγματεύεται.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη νέα Σχολή αλλά και για τις άλλες Σχολές και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το ΤΕΠΑΚ, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου https://www.cut.ac.cy/


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ