Μέσω Πανεθνικής Διάσκεψης Γραμμή Απελευθέρωσης ζητούν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ

Γραμμή απελευθέρωσης μέσω πανεθνικής διάσκεψης ζητούν με διακήρυξή τους οι αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α., το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. και το Μέλαθρο Αγωνιστών Ε.Ο.ΚΑ. καλούν σε διακήρυξή τους τις πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες, τις θρησκευτικές και πνευματικές Αρχές τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, όπως, έπειτα από 65 χρόνων άγονων διαπραγματεύσεων, συγκαλέσουν πανεθνική διάσκεψη η οποία να αποφασίσει τον τρόπο ανατροπής των νέων τουρκικών σχεδιασμών και επαναφορά του εθνικού μας προβλήματος στον δρόμο της διάσωσης και δικαίωσης του κυπριακού Ελληνισμού.

Το Έθνος των Ελλήνων, σύμφωνα με τη διακήρυξη των αγωνιστών, οφείλει να σταματήσει την πολιτική κατευνασμού, να γρηγορεί και ομόγνωμα να αποφασίσει την απελευθέρωση του κατεχόμενο τμήματος γιατί απώλεια της Κύπρου θα σημάνει απώλεια και άλλων τμημάτων της Ελλάδος και της ασφάλειας του όλου Ελληνισμού. Η διακήρυξη των αγωνιστών έχει ως ακολούθως

Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης, το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα, το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ σε έκτακτη συνεδρία απεφάσισαν να καλέσουν την Κυβέρνηση, τις πολιτικές ηγεσίες, τις Θρησκευτικές Αρχές, τις Πνευματικές Αρχές, τις Στρατιωτικές Αρχές της Κύπρου και της Ελλάδας όπως μετά από 65 χρόνια άγονων διαπραγματεύσεων και συνομιλιών με τους Τούρκους και εν όψει των κινδύνων που συνεπάγεται η νέα απαίτηση για αναγνώριση κράτους των τουρκοκυπρίων, εισηγούνται:

1. Σύγκληση πανεθνικής διασκέψεως η οποία να αποφασίσει τον τρόπο ανατροπής των νέων τουρκικών σχεδιασμών και επαναφορά του εθνικού μας προβλήματος στον δρόμο της διάσωσης και δικαίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού. Οι ευθύνες όλων μας είναι ιστορικές. Η τουρκική κυβέρνηση και η διπλωματία μάς εξαπατούν συνέχεια. Δεν εμπιστευόμαστε τους ισχυρισμούς για φιλικές προθέσεις. Δεν εμπιστευόμαστε τα χρονίζοντα ψεύδη ότι απαλείφοντα με μια δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού. Ο Ερτογάν επιζητεί χρόνο και τρόπους να υπερκεράσει τις διεθνείς και εθνικές αντιδράσεις.

2. Το Έθνος των Ελλήνων οφείλει να σταματήσει την πολιτική κατευνασμού να γρηγορεί και ομόγνωμα να αποφασίσει την απελευθέρωση του κατεχόμενου τμήματος γιατί απώλεια της Κύπρου θα σημάνει, απώλεια και άλλων τμημάτων της Ελλάδος και της ασφάλειας του όλου Ελληνισμού.Ο Πρόεδρος των Συνδέσμων Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955—1959, Γιάννης Σπανός Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955—1959, Ανδρέας Μαϊμαρίδης Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955—1959, Χάρης Αλεξάνδρου Ο Πρόεδρος του Μελάθρου Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955—1959, Αντώνης Χαραλάμπους


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ