Νίκος Πετρουλάκης – Θα δώσω μάχες για τον Έλληνα και την πατρίδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Συνέντευξη: Ανδρέας Γερμανός

Ο γνωστός Δημοσιογράφος Νίκος Πετρουλάκης κατέρχεται για πρώτη φορά στην πολιτική, ως υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου με την Ελληνική Λύση, και μιλάει στο SPEAKNEWS και τον Ανδρέα Γερμανό για την απόφασή του να δραστηριοποιηθεί στα κοινά, για τη σχέση του με τον Κυριάκο Βελλόπουλο, για τη μέχρι τώρα πορεία του και για τις μάχες που προτίθεται να δώσει υπέρ των Ελλήνων στο ευρωκοινοβούλιο.

Κύριε Πετρουλάκη όντως μας ξάφνιασε η υποψηφιότητά σας για την Ευρωβουλή. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πάρετε αυτήν την απόφαση;

Όπως καλά γνωρίζετε, δεν είμαι πολιτικός και φυσικά και δεν είχα στο μυαλό μου να ασχοληθώ με την πολιτική, μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια. Όταν άρχισα να παρακολουθώ από κοντά τις αναρτήσεις και τα «πιστεύω» του Κυριάκου Βελόπουλου, διαπίστωσα μια ταύτιση απόψεων με τη δική μου φιλοσοφία για τη ζωή και την κοινωνία, όπως και το ίδιο διαπίστωσαν και πολλοί άλλοι φίλοι και συγγενείς μου.

Αποφάσισα να παρακολουθήσω από πιο κοντά τις προτάσεις της «Ελληνικής Λύσης» για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και διαπίστωσα μια σταθερή γραμμή, από την οποία δεν παρέκκλινε καθόλου. Κατέθετε και καταθέτει ακόμα και σήμερα πρόγραμμα για όλα τα θέματα, το οποίο, βέβαια, είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Κόμματος. Ο κ. Βελόπουλος είναι ευθύς και αποφασιστικός αρχηγός, που δεν διστάζει να εκφράζει την άποψή του για όλα τα τρέχοντα ζητήματα προασπίζοντας την αλήθεια.

Ποια είναι η σχέση σας με τον Κυριάκο Βελόπουλο;

Όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω, καθώς και η μακροχρόνια σχέση μου με τον Κυριάκο Βελόπουλο, πάνω από 35 χρόνια, με οδήγησαν στο να αποδεχθώ αυτήν την πρόταση και να συστρατευθώ στη μάχη των Ευρωεκλογών. Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την τιμή που μου έκανε, να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Λύσης», για τις εκλογές της 9ης Μαΐου.

Πιστεύετε ότι η «Ελληνική Λύση» είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα του Ελληνικού λαού;

Ναι, το πιστεύω ακράδαντα. Ο αριθμός των φίλων, των υποστηρικτών-ψηφοφόρων της «Ελληνικής Λύσης» αυξάνεται καθημερινά, γιατί είναι το μόνο Κόμμα, που ασκεί δυναμική αντιπολίτευση και στηλιτεύει όλα τα «εγκλήματα» που έχουν τελεστεί το τελευταίο διάστημα, ζητώντας επιτακτικά να εφαρμοστούν άλλα μέτρα για τον λαό, άλλη πολιτική για τα εθνικά θέματα και η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της, χωρίς να δέχεται παρεμβάσεις. Οι 57 νέοι άνθρωποι που έχασαν τόσο πρόωρα και άδικα τη ζωή τους στο έγκλημα των Τεμπών περιμένουν τη δικαίωσή τους. Τη Δικαίωσή τους ζητάνε οι γονείς και συγγενείς τους. Δυστυχώς όμως η δικαιοσύνη κινείται με ρυθμούς… τραυματισμένης χελώνας. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε καμιά εγκληματική πράξη, η δικαιοσύνη από πρόσωπα οφείλει να είναι αμερόληπτη και να λάβει τις σωστές αποφάσεις, ώστε να στείλει στη φυλακή όλους τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Όχι απλώς για να τιμωρήσει, αλλά και για να μη βιώσουμε ξανά τέτοια εγκλήματα.

Κύριε Πετρουλάκη, μιλάτε συνεχώς για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Λέτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην το θέλει;

Στις 15 κάθε μήνα, τελειώνουν τα λεφτά του Έλληνα πολίτη και προσπαθεί να βγάλει τον μήνα με 200-300 ευρώ που του απομένουν από τον μισθό του. Τι να πρωτοκάνουν οι άνθρωποι με τέτοια ακρίβεια που επικρατεί; Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε μειώσει τον ΦΠΑ σε όλα τα είδη του σούπερ μάρκετ, ώστε να μειωθούν και οι τιμές Τώρα πλέον δίνεις 50 ευρώ και αγοράζεις τρία είδη όλα κι όλα! Τεράστια ακρίβεια επικρατεί και τρώει την ψυχή του Έλληνα!

Κύριε Πετρουλάκη, αν ο κόσμος σάς τιμήσει με την ψήφο του, τι περισσότερο θα κάνετε από αυτό που έκαναν μέχρι σήμερα οι Ελληνες Ευρωβουλευτές;

Προσωπικά παρακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια τους Έλληνες Ευρωβουλευτές έχω διαπιστώσει ότι δυστυχώς δεν έχουν ενδιαφερθεί πραγματικά για το πώς θα βοηθήσουν τον ελληνικό λαό, αλλά για το πώς θα γεμίσουν την τσέπη τους. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στη γενική κατάταξη βγήκαν τελευταίοι και προτελευταίοι στις ερωτήσεις, κι αυτό φυσικά λόγω ασχετοσύνης και αδιαφορίας τους. Ένας που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, δεν έχει ασχοληθεί ακόμα και επιχειρηματικά, δεν έχει νιώσει τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για καλύτερες συνθήκες στην αυριανή ημέρα, για το πώς θα πληρώσεις τους εργαζομένους, δεν έχει διερωτηθεί γιατί πρέπει να δώσεις αγώνα για τα εθνικά θέματα, για τους φόρους και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωβουλής.

Εάν ο κόσμος με τιμήσει με την ψήφο του και πετύχω να εκλεγώ στο Ευρωκοινοβούλιο με την «Ελληνική Λύση», να είναι όλοι βέβαιοι ότι θα δουλέψω σκληρά, θα δώσω μάχες για τον Έλληνα και την πατρίδα, όπως έμαθα να κάνω, καθημερινά, από τα 17 μου χρόνια έως και σήμερα.

Πώς είδε η οικογένειά σας αυτό το νέο εγχείρημά σας, την ενασχόλησή σας και με την πολιτική;

Η κόρη μου Βάνα και η σύζυγός μου, Αγάπη, είναι στο πλευρό μου και μαζί πήραμε την απόφαση να διεκδικήσω την ψήφο όλων των Ελλήνων.  Όπως γνωρίζετε, είναι πολύ πιο δύσκολο να διεκδικείς πανελλαδικά την ψήφο του λαού, από το να παίζεις στο δικό σου γήπεδο, στην περιοχή της Μακεδονίας, όπου έχω μεγάλη αναγνωρισιμότητα, λόγω της παρουσίας μου σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς από το 1990. Όλα τα μέλη της οικογένειάς μου είναι στο πλευρό μου και μου δίνουν δύναμη.

Πώς βλέπετε αυτόν τον αγώνα; Πού στηρίζετε τις ελπίδες σας;

Είμαι μάχιμος και συνηθισμένος στους αγώνες σε όλα τα επίπεδα. Αυτός όμως είναι ο πιο δύσκολος αγώνας που έχω δώσει ποτέ. Είμαι Μακεδόνας, γέννημα-θρέμμα Σαλονικιός, με καταγωγή από την Κρήτη, από τα Χανιά, όπου έχω πάρα πολλούς συγγενείς και φίλους, ενώ και λόγω της ενασχόλησής μου με την αθλητική δημοσιογραφία έχω πάρα πολλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα, δεδομένου ότι το αθλητικό κίνημα, η αθλητική οικογένεια, στην οποία φυσικά και ανήκω, είναι τεράστια και όλοι εμείς, της μεγάλης αθλητικής οικογένειας, υποστηριζόμαστε μεταξύ μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης και επαγγελματίας δημοσιογράφος από το 1986, σύζυγός του είναι η καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Αγάπη Χαραλαμπίδου, και έχουν μια κόρη, τη Βάνα Πετρουλάκη.

-Εργάσθηκε στην TV100, ΕΡΤ3, ALPHA DIGITAL, TVΩΜΕΓΑ, TV Θεσσαλονίκη, TV Μακεδονία και στις εφημερίδες Σπορ του Βορρά, Ελευθεροτυπία, ενώ σήμερα εργάζεται στις εφημερίδες Δημοκρατία και Live Sport.

-Δημιούργησε το πρώτο αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «Μετρόπολις» και την εφημερίδα «Μέτροσπορ», τον ARENA FM και την ARENAPRESS.

-Ίδρυσε τις ιστοσελίδες Sfina.gr και EgnatiaPress.gr, για αθλητικά και πολιτικά θέματα αντίστοιχα, και σήμερα εργάζεται στον ραδιοφωνικό FOCUS FM 103,6 και στην «Βεργίνα Τηλεόραση».

Περισσότερες πληροφορίες για τον Νίκο Πετρουλάκη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του nikospetroulakis.gr και θα ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις του!

Υποψήφιος στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ