Άνδρη Παρασχου Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία – Θέλω να εκπροσωπήσω τη γενιά μου … και να διεκδικήσω όλα αυτά που μας αξίζουν

Η Άνδρη Παρασχου η νεότερη υποψήφια ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξη της στο Speaknews.gr υπογραμμίζει ότι μπήκε από πολύ νωρίς στη πολιτική σκηνή και τώρα διεκδικεί τη ψήφο του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των νέων για να τους αντιπροσωπεύσει στο Ευρωκοινοβούλιο και να διεκδικήσει τα όσα δικαιούνται και τους αξίζουν….

Είστε η νεότερη υποψήφια ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ενταχθείτε στον κόσμο της πολιτικής;

Η ένταξη μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, πέρα από τεράστια τιμή, με έκανε να νιώσω και ιδιαίτερη ευθύνη. Όμως δεν πιστεύω ότι η ηλικία παίζει ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό το συναίσθημα. Εξάλλου, ο κόσμος της πολιτικής και των ευρωπαϊκών θεμάτων μας αφορούν όλους. Δεν είναι και λίγα αυτά που συμβαίνουν και μας επηρεάζουν. Υψηλά ποσοστά ανεργίας, μια ανεξέλεγκτη ενεργειακή κρίση, μια κατά συρροή διασπορά ψευδών ειδήσεων, το δημογραφικό, και ζητήματα εθνικής ασφαλείας. Ως Άντρη, ανέκαθεν με ενδιέφερε η εμπλοκή μου με τα πολιτικά ζητήματα. Ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια το έκανα. Τώρα, νιώθω την υποψηφιότητα μου ως ηθικό κάλεσμα. Θέλω να εκπροσωπήσω τη γενιά μου, τις νέες και τους νέους. Να εκφράσω όλες μας τις ανησυχίες και να διεκδικήσω όλα αυτά που μας αξίζουν.

Έχετε καταγωγή από την Ελλάδα και την Κύπρο. Πόσο σας καθορίζει αυτό;

Πράγματι, για πολλούς η πατρίδα είναι απλά μια γεωγραφική περιοχή όπου γεννήθηκαν. Για άλλους, είναι μια συναισθηματική έννοια, που συνδέεται με την ταυτότητα, την κουλτούρα και την ιστορία ενός λαού. Η πατρίδα για μένα είναι μέρος του dna μας. Ένας συνδυασμός των γεωγραφικών, ιστορικών και συναισθηματικών παραγόντων που διαμορφώνουν τη σχέση ενός ατόμου με τον τόπο που αισθάνεται ότι ανήκει. Η ιδιαίτερη καταγωγή μου από τη Μακεδονία και την Κύπρο, μου επιτρέπει να αντιλαμβάνομαι τον Ελληνισμό στη μεγάλη, στην πλατιά του έννοια. Και για μένα πατρίδα είναι όπου ο Ελληνισμός ζει, αντιστέκεται και δημιουργεί. Κατά συνέπεια η καταγωγή μου έχει επιδράσει καταλυτικά στον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα και έχω σκοπό, αν εκλεγώ, να παλέψω για όλα τα ανοιχτά εθνικά μας ζητήματα.

Αν έπρεπε να δώσετε ένα μήνυμα στην γενιά σας, ποιό θα ήταν αυτό;

Να πάνε στα εκλογικά κέντρα την Κυριακή τον εκλογών για να ψηφίσουν, για να διαμορφώσουμε ένα μέλλον στα δικά μας μέτρα. Η Ευρώπη μας αφορά, όλους και περισσότερο τη νέα γενιά που θα κληθεί να ζήσει τις επόμενες δεκαετίες! Οι ευρωεκλογές έχουν την ίδια βαρύτητα με τις εθνικές εκλογές. Αποφασίζουμε για το μέλλον της χώρας μας. Αποφασίζουμε τι είναι σημαντικό για μας και ποιός άνθρωπος θα είναι ο “δικός μας” στις Βρυξέλλες, αυτός που θα φωνάξει για μας. Ο άνθρωπος που θα εμπιστευτούμε οτι θα παλέψει για όλα αυτά που μας ανησυχούν για το μέλλον της Ελλάδας. Διεκδικώ να είμαι εγώ, αυτή η φωνή, για τη γενιά μου και δεσμεύομαι να παλέψω για τη Βόρεια Ελλάδα και τους νέους ανθρώπους. Το μέλλον μας ανήκει.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ